MENIU

Bill Gates, un adevărat prădător sexual - SUTE de reclamații de hărțuire împotriva fondatorului Microsoft

Bill și Melinda Gates divorțează după 27 de ani de căsnicie

Curg acuzaţiile la adresa co-fondatorului Microsoft, Bill Gates. Miliardarul nu doar că a avut o relaţie extraconjugală, timp de 20 de ani, dar s-ar fi comportat ca un adevărat prădător sexual cu alte angajate ale companiei sau din fundaţia Bill şi Melinda Gates. Peste 100 de femei ar fi fost abuzate sexual de miliardar, relatează Realitatea Plus

Totul a început cu scrisoarea trimisă presei de o ingineră de la Microsoft, în care aceasta mărturisea că a avut o relaţie de 20 de ani cu Bill Gates. 
Se pare că nu este singura infidelitate a lui Gates. Demisia lui de la conducerea Microsoft a venit după ce s-a cerut o investigaţie internă legată de aventurile co-fondatorului cu angajatele lui.

”Bill Gates a demisionat înainte de a se încheia investigaţia, potrivit surselor noastre. Şi ştim că nu întregul Consiliu de Administraţie avea aceeaşi opinie despre demisia lui, deşi ştim că unii membri ai Consiliului deja hotărâseră că nu ar fi potrivit pentru el să mai rămână”, relatează Emily Glazer, reporter The Wall Street Journal.

Una dintre fostele angajate, Katherine Moussuris, a dat în judecată Microsoft. Ea acuza că în companie se întreţine o adevărată cultură toxică, iar abuzurile sexuale erau permise.
”Nu numai că şi-a ales soţia dintre angajate, dar a şi vânat alte femei pentru plăcerea lui, fără să suporte consecinţe. Era ca şi cum această cultură pornea de la vârf şi era cultura unei laude nejustificate la adresa diversităţii şi incluziunii, în loc de a ajuta femeile în cazurile de agresiune sexuală sau avansarea în carieră”, a declarat aceasta. 

Iniţiativa a fost urmată de alte două angajate, iar de aici a pornit un val de acuzații. În total s-au depus la Serviciul Resurse Umane aproape 240 de plângeri, iar peste 100 dintre ele sunt pentru hărţuire sexuală. Mai mult, a existat chiar şi un caz de viol care ar fi fost trecut sub tăcere. 

 

Mai multe articole despre:
bill gates microsoft hartuire sexuala