Activitatea parlamentară a deputatului Dan Barna: un proiect de hotărâre inițiat. DREPT LA REPLICĂ

 
Dan Barna
Dan Barna

Sinteza activității parlamentare a deputatului Dan Barna, candidatul USR-PLUS la prezidențiale. După publicarea articolului pe Realitatea.net, biroul de comunicare al USR a transmis redacției un DREPT LA REPLICĂ pe care îl publicăm mai jos.

Ilie Dan Barna, candidatul Alianței USR-PLUS la alegerile prezidențiale, este unul dintre deputații care nu se pot lăuda cu proiecte generoase inițiate din funcția în care a fost trimis de electorat în anul 2016.

Dacă ne uităm la ceea ce a făcut propriu-zis în Parlament, sesizăm că domnia sa nu prea a avut o activitate prolifică în legislativul țării pe parcursul a aproximativ trei ani de mandat.

Potrivit informațiilor postate pe site-ul Camerei Deputaților, Ilie Dan Barna a înregistrat 66 de luări de cuvânt, 13 declarații depuse în scris și alte 20 de intervenții în BP. La propuneri legislative, făcute împreună cu alți parlamentari, Ilie Dan Barna a fost mai activ, acesta a bifat 96 de astfel de propuneri.

La capitolul interpelări, deputatul USR numără 44 de întrebări adresate instituțiilor și 13 moțiuni.

Cât privește proiectele de hotărâre, una dintre principalele activități ale unui parlamentar, Ilie Dan Barna a depus doar un asemenea proiect, acesta făcând referire la modificarea și completarea Regulamentului Camerei Deputaților.

La finalul anului se împlinesc trei ani de când senatorii și deputații și-au preluat mandatele. După o perioadă de timp petrecută în Casa Poporului sau în teren, parlamentarii ar trebui să aducă oamenilor dovezile că nu le-au dat votul în zadar, dar puțini prezintă un raport de activitate.

Drept la replică:

"După cum se poate constata pe site-ul oficial al Camerei Deputaților, activitatea parlamentară a președintelui USR Dan Barna nu se rezumă nici pe de parte la inițierea unui proiect de hotărâre.

Proiectele de hotărâre vizează modificarea regulamentului Camerei Deputaților, nu reprezintă principala activitate a unui parlamentar.

Dan Barna a inițiat alături de alți parlamentari USR 12 proiecte de lege și a semnat alte 84 de proiecte, din care trei au fost adoptate și promulgate (Legea 69/2017, Legea 28/2018 și Legea 154/2018). Proiectele inițiate vizează independența justiției, reforma în domeniul sănătății, protejarea mediului. De asemenea, a luat cuvântul de 66 de ori în 61 de ședințe, a avut 13 declarații politice și a avut 44 de întrebări și interpelări.

Prin urmare, interpretarea din titlul și începutul articolului despre activitatea lui Dan Barna este una total nefundamentată și nu asigură o corectă informare a publicului", a transmis biroul de comunicare al USR.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Marius stănculescu
19 Aug 18:14
Care e faza cu dreptul la replică? Exact acelasi lucru a spus și autorul articolului. Dan barna e disperat sau?!!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?