Organizatorul Târgului "de Moşi", aflat la cea de-a doua ediţie, este Muzeul Judeţean "Teohari Antonescu” din Giurgiu, în colaborare cu Primăria municipiului.
Vizitatorii pot cumpăra produse din carne de la Maramureş, turtă dulce de la Piteşti, miere din Maramureş, brânza de capră, vin de la Valea Călugărească. "Timişoara a adus forme interesante în sticlă, pictate manual, sunt jucării ecologice, ţesături din Vâlcea, nordul Moldovei, Maramureş. Oamenii au ce să vadă, târgul este şi o lecţie de muncă şi una chiar de patriotism”, a declarat muzeograful Ana Maria Biţică.
Potrivit acesteia, singura problemă întâmpinată anul acesta în desfăşurarea evenimentului este cea a locaţiei, care a fost mutată în ultimul moment din cauza furtunii de marţi.
Organizatorii Târgului „de Moşi” au pus la dispoziţia giurgiuvenilor transport gratuit. Târgul se desfăşoară chiar la ieşirea din municipiul Giurgiu înspre Bucureşti, în incinta unui han.
Pe de altă parte, concomitent cu Târgul Meşterilor Populari, vor avea loc şi spectacole folclorice. Pe 4 şi pe 5 iunie, de la ora 17.00, pe lângă Ansamblul de cântece şi dansuri populare “Doina Dunării” al Centrului Cultural "Ion Vinea", vor fi prezenţi şi artişti din mai multe localităţi din judeţ, care vor prezenta cântece şi jocuri populare.
Muzeul "Teohari Antonescu" a colaborat şi cu Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Giurgiu, care va organiza, între 6-7 iunie, Festivalul Judeţean ,"Căluşul ca pe Vlaşca", unde cete de căluşari din mai multe localităţi giurgiuvene vor urca pe scenă.