Coronavirus - România: 19398 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Izolete cumpărate la suprapreț, sub lupa DNA. Achiziții publice de 140 milioane de euro, în pandemie

Friday, 22 May 2020, 20:18 Sursă: Realitatea PLUS

De la începutul crizei de coronavirus, UNIFARM a făcut mai multe achiziții, iar unele dintre acestea au ajuns în atenția anchetatorilor. Jurnaliștii de la Libertatea vorbesc despre 2,2 milioane de măști achiziționate la preț dublu, prin doi intermediari. Importatorul - firma soției unui fost ofițer SRI. Alte 1,2 milioane de măști achiziționate au fost declarate neconforme de către Uniunea Europeană și au fost retrase de pe piață. Nici izoletele cumpărate n-au fost ieftine. Una a costat mai mult decât o mașină de nivel mediu, mai scriu jurnaliștii.

"Eu am avut două rapoarte de control de acolo, unul făcut de Corpul de control al ministrului și unul făcut de Corpul de control al prim ministrului care mi-au adus în față foarte multe nereguli, inclusiv refuzul de a pune la dispoziția organelor de control documentațiile solicitate și toate actele, motiv pentru care am intenționat să-l demit", spune fostul ministru al Sănătății Florian Bodog. 

Adrian Ionel, potrivit propriului CV, a absolvit o universitate particulară controversată pentru fabricarea diplomelor. Succesul l-a cunoscut în 2012, când a fost numit director general al Unifarm. Câteva luni mai târziu, face o mutare controversată. Se înscrie la Academia Națională de Informații a SRI, unde obține o diplomă de master în managementul informațiilor de securitate națională.

Ionel a fost numit la Unifarm în perioada mandatului interimar de ministru al Sănătății asumat de premierul de atunci, Victor Ponta. Tot atunci, președinte al Consiliului de Administrație Unifarm a fost numit Ion Maranda, despre care realitatea.net a scris că a fost șeful Direcției de Protecție Internă a SRI. El a fost trecut în rezervă de Traian Băsescu în 2005, atunci când a fost și avansat la gradul de general.

Și nu este singura anchetă în desfășurare. Corpul de control al ministrului Sănătății verifică felul în care mai multe spitale din țară au făcut achiziții din bani publici, la minut. Mai exact, sunt verificate afacerile controversatului Andrei Mihai Dracea cu manageri de spitale puși de PSD. Unele dintre achiziții au fost atribuite la doar un minut după ce au fost publicate în SEAP. Adică fix cât să câștige firmele lui Dracea. 

VEZI care sunt relațiile bolnave dintre afaceriști controversați și șefii din spitale și cum sunt înnodate cu ajutorul unor ofițeri superiori din serviciile secrete în seria de anchete Realitatea PLUS:

"Spovedania lui Rizea", acuzații grave la vârful SRI: Cât de implicate sunt Serviciile în vânzarea statului român 

Achiziții dubioase, în Sănătate: contracte cu statul, date în 60 de SECUNDE!

Cine sunt „băieții deștepți” din Sănătate și „licitația la minut”. Cum s-a îmbogățit un absolvent la Moscova

Tentaculele "băieților deștepți" din Sănătate. Rețeta licitațiilor dubioase din spitale

Generalii din spatele "băieților deștepți" din Sănătate. Cum s-a îmbolnăvit sistemul medical

Controversatul afacerist "licitație la minut", prima reacție în scandalul achizițiilor dubioase din Sănătate

Acoperiții care s-au învelit cu banii statului. Cine conduce SRL-urile Serviciilor. Autoritățile au încept să verifice licitațiile la minut din Sănătate

Cine sunt protejații greilor din Servicii. Probleme pentru afaceristul "Licitație la minut"


Citeste totul despre:


Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri