Coronavirus - România: 28582 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ponta, cu referire la Băsescu: Discursul xenofob al unor politicieni expirati, de nebăgat în seamă

Monday, 07 September 2015, 18:27 Sursă: REALITATEA.NET

Principala provocare pentru Europa in acest moment este gestionarea situatiei migrantilor", a spus premierul. "Discursul sovin sau xenofob al unor politicieni expirati si nebagati in seama nu trebuie luat in serios. Romania trebuie sa isi asume obligatiile, dar trebuie sa beneficieze de toate drepturile", a afirmat Victor Ponta. 

Premierul a revenit cu precizari aratand ca a discutat cu premierii bulgar, sarb, slovac, precum si cu alti vecini, "astfel incat sa avem o pozitie cat de cat coordonata".

"Spunem adevarul, atat putem sa primim", a adaugat Ponta, reiterand ca dispunem de circa 1500 de locuri. "Cred ca Romanie este o parte importanta a Europei, si daca nu o sa avem o pozitie, ne luam dupa pozitia altora... E bine sa avem o pozitie si sa ne gandim la binele Romaniei", a adaugat Ponta.

Intrebat daca acceptarea imigrantilor poate fi conditionata de aderarea la Schengen, seful Executivului a afirmat ca "la nivel european nu exista conditionari, exista sa te bati pentru interesele tale, si asta si facem".


Citeste totul despre:


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ