Pensionarea anticipată a magistraților, amânată până la 1 ianuarie 2021

Saturday, 07 December 2019, 00:00 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Realitatea.NET

Șeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, a anunțat, vineri seara, că Guvernul propune prorogarea termenului pentru pensionarea anticipată a magistraților până la 1 ianuarie 2021.

Proiectul de lege cu această modificare a fost prezentat, în prima lectură, în ședința de Guvern și va fi adoptat marți. Acesta este unul dintre proiectele pentru care Guvernul își va asuma răspunderea.

"Au fost prezentate și dezbatute în prima lectură două proiecte de lege pentru care Guvernul urmează să își angajeze răspunderea, respectiv proiectul de lege privind unele masuri care trebuie prorogate pentru anul 2020 in domeniul justitiei si proiectul de lege privind abrogarea Ordonantei 51 in ceea ce priveste masurile care au incidenta asupra transportului rutier intra judetean", a anunțat, vineri seara, Ionel Dancă, la finalul ședintei de Guvern.

Acesta a mai precizat că au fost făcute informări cu privire la proiectul de lege privind plafoanele bugetare care urmează să fie prezentate în următoarea ședință de Guvern și adoptate, de asemenea, în vederea răspunderii Guvernului.

Dancă a explicat că, la 1 ianuarie 2020, ar trebui să intre în vigoare mai multe măsuri în domeniul justiției care ar "afecta grav accesul la justiție al cetățenilor". Este vorba despre pensionarea anticipată a magistraților, trecerea de la completuri de doi judecători la completuri de trei judecători, la instanțele de apel, și admiterea la Institutul Național de Magistratură.

"Având în vedere aceste dispoziții, care ar afecta în mod grav accesul la justiție al cetățenilor, Guvernul a dezbătut, în prima lectură și urmează să fie adoptat în ședința de Guvern următoare, proiectul de lege pentru prorogarea acestor termene. Pensionarea anticipată a magistraților se amână, de la 1 ianuarie 2020 la 1 ianuarie 2021", a anunțat Ionel Dancă.Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri