Ministrul Finanțelor: ”Cum încerci să muţi un funcţionar public, cum intră imediat în concediu medical. Cum îşi asumă medicii asta?”

Saturday, 25 January 2020, 15:15 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Realitatea.NET

Florin Cîţu a declarat că a lucra cu funcţionari public este "complicat": "Vorbim de criterii de performanţă, să îi facem responsabili".

El a spus că o mare problemă este atunci când funcţionarii publici intră în concediu medical "peste noapte" atunci când este vozat de o detaşare şi a adăugat că nu înţelege cum medicii îşi asumă un astfel de risc.

"De fiecare dată când încerci să te îndrepţi împotriva lor (a funcţionarilor publici - n.r.) pentru că nu îşi fac treaba, intră singuri în concediu medical. Asta e o chestie pe care nu pot să o înţeleg: cum poate sistemul medical, dintr-o dată, să dea unui funcţionar public concediu medical peste noapte?!

Când încerci să detaşezi sau să muţi un funcţionar public, dintr-o dată se îmbolnăveşte. Detaşarea e singura sancţiune.

Asta cu concediile medicale trebuie să se oprească! Nu înţeleg cum medicii îşi asumă astfel de riscuri să le dea funcţionarilor publici concedii medicale peste noapte - prefecţi, de la casa de Sănătate, peste noapte intră în concediu medical ca să nu poţi să îi mişti", a comentat ministrul Finanţelor la Digi24.

Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-01-25 15:31:53
Speteanu M.

Iar Câțu băiat deștepț se bate cu ea pe piept.

2020-01-25 15:47:09
Constantin Gadea

DOMNULE LUDOVIC ORBAN. Astazi, de la ora 14, a intrat pe Digi ministrul de finante, sa se vaete de unele minuni facute de guvernarea haitei PSD+ALDE, care au dus la o ,,gaura" de peste patru miliarde de euro. Va atrag atentia, ca de urgenta, trebuie ca o Comisie PNL, sa stabileasca cu precizie: ce sume a cheltuit PSD+ALDE in anii 2017,2018, 2019 si PE CE LE-A CHELTUIT. Apoi, DV personal, sa anuntati, pe toate posturile de televiziune, in prezenta intregului guvern, care este dezastrul lasat in urma sa de banda politica BDT condusa de Dragnea si Tariceanu in ultimii trei ani de activitate pucista. Trebuie sa stie tara ce ati luat in primire, nu sa va judece tot ei, cei din BDT, ca nu vreti sa dati pensiile speciale si indemnitzatii dublate copiilor, surpriza pe care v-a pregatito dinainte, cand stiau ca vor sucomba.

2020-01-25 15:48:09
Constantin Gadea

READUCEREA LUI TARICEANU IN PNL , AR FI CURATA SINUCIDERE A PNL-ULUI. AR FI O STERGERE CU BURETELE A PASILOR SPRE BIRUINTA FACUTI IN ULTIMILE LUNI. Tariceanu este amicul lui Erno Rudas, seful spionajului maghiar din Romania, care a fost expulzat de Ceausescu si readus ca ambasador al Ungariei de catre Ion Iliescu. Tariceanu este tradatorul de profesie, daca luam la puricat intreaga activitate politica desfasurata de individ dupa 1989. Tariceanu este jefuitor si tradator de tara, daca tinem seama de afacerea STERLING, in care hoteste, la sfarsitul mandatului sau de premier din 2008, a schimbat contractul incheiat in mod avantajos de Stolojan cu canadienii, prin semnarea fostului premier Tariceanu a HG nr. 1446/12 noiembrie 2008 si anexa secreta 11, acordand - probabil contra spaga – fara licitatie, dreptul canadienilor sa si exploateze gazele descoperite, pentru niste creante insignifiante care sa revina Romaniei la sfarsit de an. Daca se studiaza temeinic lovitura data statului roman

2020-01-25 15:49:11
Constantin Gadea

ADRIAN NASTASE- ARTIZANUL CELOR MAI PAGUBOASE PRIVATIZARI. 1) ALRO a fost privatizata la 30-04-2002 de Guvernul Nastase. La ora privatizarii, era cea mai rentabila intrepr. din tara; 18 companii mari din lume au confirmat ca sunt decise sa o cumpere. Statul roman detinea 54% din actiuni si consultantii straini au estimat ca valoreaza 450-550 mil dolari. Nastase a dat ALRO rusilor din spatele grupului MARCO cu numai 160 milioane de dolari. Si daca expertii evaluasera ALRO intre 450 si 550 de milioane dolari., Adrian Sacalul cat credeti ca a togmit spaga ? Eu cred ca spaga lui Nastase nu a fost mai mica de 150 milioane de dolari. Ca sa aiba sa dea partidului 50 mil dolari si sa-i ramana si lui, saracu, o suta de milioane de dolari. Cand se bateau 18 companii pe ALRO, unele fiind printre cele mai mari din lume, parca il aud pe premierul sacal zicandu-le prietenilor rusi: ,, Ba baieti, ALRO costa 600 milioane; eu v-il dau la jumatate din prêt, cu conditia sa trecem in acte 160 mil de dol

2020-01-25 17:12:36
Amalia

Cum de vă mai miră, vă aduceți aminte cât de "grav bolnav " era dl.Oprescu și dl.Becali,când erau în pușcărie ? Tot cu certificate medicale ! Și câți alții...

2020-01-25 20:58:15
Schimbati LEGILE !!! Bujetariii sint simpli angajati nu zei !!!

Bujetarul prost, corupt, incompetent, cooorvar, ... e cea mai mare infectie a unei tari. Si romania are peste 50% astfel de nenorociti !

2020-01-25 22:43:15
Paine si circ in Romanica

Ce le mai place unora s-o suga asa PNL-isto burghez.... Pacalicii nu schimba decat niste rude PSD cu alte rude si vecini ai PNL. Cand vorbeste Citu, Orban sau Curcan despre performanta si criterii aferente, despre concursuri si alte mecanisme democratice rade si ultimul prost din varful muntelui. Se caca pe el de ras cu bugetarii astia care nu-si pot justifica financiar nici macar pantofii din picioare. Sunt niste oameni care au trait si traiesc din bani de la plicurile cu spagi, cand raman fara bani mai rup un plic si iar au..... Mai ales Orban si Turcan, Citu a mai primit atentii de pe colo colo ING, cate ceva in rest Dumnezeu si Mila Lui. Atatia prosti pe metru patrat numai in Romania gasesti garantat.

Alte articole din: Ultimele Stiri