Coronavirus - România: 449349 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Liviu Dragnea rămâne în închisoare! Instanța a respins contestația în anulare a fostului șef al PSD

Tuesday, 10 December 2019, 00:09 Sursă: Realitatea.net

UPDATE: Înalta Curte a respins, marți, ca inadmisibilă contestația în anulare a sentinței în cazul fostului președinte al PSD Liviu Dragnea.

În schimb, un complet de 5 judecători de la Înalta Curte a admis în principiu o altă cale de atac extraordinară făcută de Dragnea, recurs în casație. Instanța a stabilit termenul de 14 ianuarie 2020 pentru judecarea pe fond a acestui proces.

Liviu Dragnea a fost adus la Curtea Supremă, marți dimineața, în jurul orei 9.00. Fostul șef al PSD este audiat în aceste momente referitor la solicitarea sa de eliberare din penitenciar. Realitatea Plus a surprins LIVE momentul în care Dragnea a coborât din duba poliției:

Liviu Dragnea a formulat prin avocati, in 22 octombrie, la instanta suprema, recurs in casatie, o cale de atac fata de condamnarea de 3 ani si 6 luni in dosarul angajarilor fictive de la DGASPC Teleorman. De asemenea, fostul lider PSD a depus, tot la ICCJ, si o contestatie in anulare in acelasi dosar.

Marti, instanta suprema judeca ambele cai extraordinare de atac.

Reamintim ca fostul lider PSD Liviu Dragnea a fost condamnat la inchisoare de 3 ani si 6 luni cu executare, in luna mai, in dosarul angajarilor fictive de la Directia de Protectie a Copilului Teleorman.

La primul termen al procesului, pe 12 noiembrie, fostul politician a fost adus incatusat in sala de judecata, dar a cerut termen pentru pregatirea apararii.

Imagine


Citeste totul despre:


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ