Politica rusă, în aer! Guvernul Rusiei a demisionat după discursul lui Vladimir Putin

Wednesday, 15 January 2020, 16:04 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Realitatea.NET

 Informație de ultimă oră de la Moscova. Guvernul condus de Dmitri Medvedev a demisionat în bloc după discursul președintelui Vladimir Putin privitor la starea nației. După anunț, rubla s-a prăbușit și bursele au picat.

Guvernul rus condus de premierul Dmitri Medvedev a demisionat, miercuri, după ce preşedintele Vladimir Putin a anunţat o serie de schimbări politice în discursul său despre starea naţiunii.

Medvedev a preluat conducerea executivului în mai 2018, la două luni după realegerea lui Putin ca preşedinte. Acesta din urmă a propus miercuri organizarea unui referendum pentru revizuirea Constituţiei cu scopul consolidării puterilor Parlamentului, menţinând în acelaşi timp caracterul prezidenţial al sistemului politic pe care îl patronează de 20 de ani.

Principală măsură anunţată vizează consolidarea rolului Parlamentului în formarea guvernului, oferindu-i-se prerogativa alegerii şefului guvernului pe care preşedintele va fi apoi obligat să-l numească. În prezent, Duma confirmă alegerea făcută de şeful statului. Cu toate acestea, Vladimir Putin, al cărui actual mandat se încheie în 2024 şi care conform legislaţiei în vigoare nu are dreptul să candideze din nou, a subliniat că Rusia trebuie să fie în continuare condusă de un sistem prezidenţial. Fără să ofere precizări, Vladimir Putin a abordat şi problema modificării articolului care limitează numărul mandatelor prezidenţiale la două mandate succesive.

Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-01-15 17:32:14
Sa il impaieze pe tatuka ...

... care a avut o sansa sa isi rezolve toate problemele alaturindu-se europei si a ales sa traga de timp ca sa se formeaze suficienti oligarhi oficiali !!!

Alte articole din: EXTERN