Coronavirus - România: 209648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Dan Vasile Mihale: Candidatura acoperită a lui Traian Băsescu

Saturday, 23 April 2016, 16:32 Sursă: REALITATEA.NET

Traian Băsescu a avut o viziune. Vziunea lui se cheamă Robert Turcescu, ofițerul acoperit, care s-a deconspirat singur din motive care mie îmi scapă... Dacă PNL a mers pe mâna lui Marian Munteanu, suspectat de simpatii legionare și de colaborare cu fosta securitate, de ce nu ar încerca și PMP un fost acoperit. În fond este prima nominalizare. Mai au timp să se răzgândească. Dar probabil că nu o vor face, pentru că PMP și cu și fără Turcescu are fix aceeași șansă la Primăria Capitalei, adică niciuna. Candidatul propus de fostul președinte  vine cu program care se cheamă ,,Viziunea 2030’’. Parcă am fi în Star Wars. De fapt cam toate candidaturile sunt de SF. Tic-tac, tic-tac, vorba lui Turcescu,  începe războiul cometelor.

Este prima oară în istoria post-decembristă a României când bucureștenii nu au de unde alege. Bazinul electoral al anului de grație 2016 este perdant și viciat. Ce legitimitate mai are Gabriela Vrânceanu Firea Pandele să vină în fața alegătorilor, când face front comun cu Liviu Dragnea, condamnat definitiv cu suspendare în dosarul ,,Referendumului”? Ce legitimitate mai are Cătălin Predoiu să vină în fața bucureștenilor, când a refuzat de trei ori, consecutiv, nominalizarea pentru Capitală și s-a lăsat manipulat de conducerea bicefală a PNL? Desigur niciuna...Las însă electoratul să decidă asta.

În privința celorlalte candidaturii, ce poate fi spus? Nicușor Dan mai încearcă o dată. Nu are nimic de pierdut. Restul candidaturilor nici nu contează chiar dacă printre cei înscriși în cursă sunt și oameni onești. Niciunul nu are prima șansă și nici cea de-a doua șansă. Păcat de București...

Talibanii politici vor culege, după campanie, ce au semănat, adică nimic. PNL-ul este în fața celui mai dur examen. Dacă va pierde Capitala va pierde tot. Gorghiu și Blaga trebuie să-și asume eșecul, altfel PNL va avea soarta PNȚCD.

Nici social-democrații nu stau mai bine. Râmânerea lui Liviu Dragnea în fruntea PSD este sinonimă cu divizarea partidului. Toți cei care l-au încurajat vineri, după verdictul Curții Supreme, să-și păstreze funcția, mâine, sau după alegeri,   îl vor trăda, iar PSD se va sparge în bucăți.

Toată scena politică este șubredă. UNPR-ul a rămas fără busolă după demisia lui Oprea și arestarea lui Onțanu, iar ALDE, dacă nu urcă în atașul PSD, nu trece nici măcar pragul electoral. Despre partidul domnului Băsescu nu sunt prea multe de spus, pentru că nu contează, iar restul formațiunilor politice dau ocol la stupul puterii fără nicio șansă.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Citeste totul despre:


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ