Coronavirus - România: 20290 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Profesor din Călăraşi, acuzat că-şi pipăia elevele. "Venea dumnealui la bancă"

Friday, 15 January 2016, 15:17 Sursă: REALITATEA TV

Profesorul preda Fizică şi Chimie la şcoala din comuna Ileana. Mai multe eleve de clasa a VI-a s-au plâns părinţilor că, în timpul orele, profesorul le pipăie.

"Ea se ferea. Deci clar mi-a spus 'mama, eu am văzut că face la colega x, y şi aşa...'. Dar zice: 'eu încercam să păstrez o anumită limită. Culmea e că venea dumnealui la bancă'", a povestit mama unui eleve.

"Noi, ca părinţi, am rămas stupefiaţi! Am rămas fără cuvinte... fără cuvinte!", a declarat un alt părinte.

Un băiat i-a mai povestit mamei lui că dascălul îşi pipăia elevele pe piept, pe picioare şi chiar în zona intimă: "Eu ce am auzit de la băiat că le-a pipăit pe fete, le punea mâna pe piept, pe picioare, le băga mâna între picioare când erau pe scaune".

Nu ar fi însă, prima dată când profesorului i se aduc asemenea acuzaţii. De data aceasta totuşi, părinţii au depus plângere la Poliţie, iar procurorii din Lehliu Gară au preluat cazul. Bărbatul se află acum în arest la domiciliu.

O anchetă a fost făcută şi de Inspectoratul Şcolar Judeţean.

"Comisia a efectuat cercetări, au reieşit nişte fapte incompatibile cu calitatea de cadru didactic şi, în urma propunerii comisiei, consiliul de administraţie, pe data de 18 decembrie, a hotărât sancţionarea profesorului Ioniţă Nicolae cu desfacerea contractului de muncă", a declarat Tudor Constantin, inspector şcolar general ISJ Călăraşi.

Imediat după scandal, elevii s-au plâns că soţia profesorului, care predă Biologie la aceeaşi şcoală, a devenit agresivă. Deocamdată, conducerea şcolii susţine că nu a primit plângeri de la părinţi.

Alte articole din: LOCAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: LOCAL