Coronavirus - România: 19133 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Vampirii energetici despre care nu știai:dispozitive care consumă energie chiar și când sunt închise

Wednesday, 21 June 2017, 18:21 Sursă: REALITATEA.NET

Unii oameni încă mai au îndoieli dacă este indicat sau nu să scoată, de pildă, încărcătorul de la telefon din priză după ce mobilul s-a încărcat.

În acest articol, ți-am pregătit o serie de dispozitive electronice pe care le folosești zilnic și care continuă să consume energie electrică, în ciuda faptului că le-ai oprit. Iată care sunt acestea!

1. Un încărcător fără telefon

Un încărcător de telefon lăsat în priză fără a încărca efectiv un telefon consumă în jur de 1,2 W pe zi. El continuă să utilizeze energie electrică în ciuda faptului că nu are un alt dispozitiv atașat la celălalt capăt al firului. Deși consumul este minim, astfel încât nu îți afectează prea mult portofelul, sunt persoane care ar fi bucuroase să afle că ar putea economisi mai puțină energie electrică dacă ar scoate încărcătorul de telefon din priză.

2. O telecomandă de televizor digitală

O telecomandă consumă în jur de 22 de W pe zi. Telecomandele de televizor digitale continuă să funcționeze chiar și după ce le dezactivezi, și consumă în jur de 1 dolar de energie electrică per an. Cei mai mulți dintre oameni nici măcar nu se deranjează să pună telecomanda în standby, considerând că e suficient să oprească doar televizorul. Ghici ce? Acest fapt îți dublează de 5 ori costul enunțat mai sus.

3. Un televizor

Știai că apăsarea butonului de oprire nu face decât să trimită televizorul în modul de așteptare, dar nu îl oprește de fapt? Nu știai! Astfel, un televizor oprit consumă energie electrică în valoarea de 1 dolar pe an. Televizorul consumă circa 24 de W pe zi.

află restul de aici

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL