Coronavirus - România: 508345 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

O treime din angajații Tarom ar urma să fie concediați. Numărul directorilor, înjumătățit

Thursday, 05 November 2020, 10:24 Sursă: Realitatea Financiara

Compania aeriană aflată în subordinea Ministerului Transporturilor are un plan de restructurare pentru care a estimat un cost de până la 1,84 miliarde lei (aproximativ 380,3 milioane euro), din care solicită 923,6 milioane lei (aproximativ 190,8 milioane euro) ca ajutor de stat individual de restructurare din partea Guvernului, potrivit profit.ro.

Pentru a-și atinge ținta, TAROM promite scăderea cu 33% a numărului total al angajaților, inclusiv reducerea cu 50% a pozițiilor de management, dar și reducerea altor cheltuielilor prin închiderea unor agenții, optimizarea rutelor operate și a costurilor privind combustibilul.

În iunie, compania anunța că aproximativ 400 de angajați din totalul de 1.600 ar urma să dispară din schema de personal până la sfârșitul anului.

Pe fondul crizei profunde care a lovit transportul aerian la nivel mondial, după izbucnirea pandemiei COVID-19, TAROM a înregistrat pierderi masive și a solicitat ajutoare sub forma împrumuturilor ori granturilor nerambursabile destinate acoperirii pierderilor, estimate la aproape 65 de milioane de euro.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL