Coronavirus - România: 27746 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Miron Mitrea a analizat criza din SUA - Ce a generat revoltele de stradă

Sunday, 31 May 2020, 19:55 Sursă: Realitatea.NET

Miron Mitrea a analizat la emisiunea Culisele Puterii conflictul momentului din Statele Unite unde in zeci de orase se inregistreaza proteste. 

"In SUA cel mai important e sa ai serviciu. Daca nu ai serviciu, nu ai asigurari de sanatate, nu ai asigurari sociale, nu ai niciun alt fel de venit. In Romania statul iti pune la dispozitie un sistem de sanatate gratuit, la indemana tuturor. Pe fond sistemul de sanatate e gratuit, sistemul de educatie e gratuit. 

SUA in momentele proaste sta la un somaj de 3,5%, acum au un somaj de 10%. Oamenii acolo cand au ramas fara serviciu au ramas fara nimic. Frustrarea unei parti din populatia americana este imensa fata de situatia prin care trec acum. Sunt pe primul loc in lume, au cei mai multi morti. 

Fiecare a iesit din alt motiv in strada. Unii au iesit ca de ce l-a omorit pe cetateanul respectiv politia, altii din alte motive. 

SUA din punct de vedere economic au un singur motor puternic: consumul populatiei. Vor sa se produca in SUA ce se consuma  in SUA. O populatie frustrata si fara venituri, principalul motor, consumul, va scadea. SUA va avea un declin economic mai puternic. Cand SUA stranuta, tarile mai mici fac gripa. Ei vor exporta aceste probleme. Au nevoie de importuri, fac dolarul ieftin si importa, au instrumente cu care sa exporte criza economica. 

Ultima criza economica majora a fost criza creditelor imobiliare din America. A fost o criza interna, o criza a sistemului financiar care daduse foarte multe credite neacoperite. A fost o criza pe care au exportat-o, au jucat perfect, au platit si ei dar mai mult am platit noi", a explicat Miron Mitrea.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL