Masterplanul de transport al judeţului Cluj: 1.000 kilometri de drumuri, asfaltați până în 2020

Monday, 30 November -1, 00:00, Sursă: REALITATEA.NET

Primul masterplan de transport al judeţului Cluj, aprobat joi de Consiliul Judeţean, prevede asfaltarea a minimum 1.000 de kilometri de drumuri până în anul 2020, valoarea investiţiei fiind estimată la 300 de milioane de lei, informează Mediafax. 

Adaugă părerea ta

Directorul Regiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat (RAADPP) Cluj, Mircea Avram, a declarat, joi, după şedinţa Consiliului Judeţean, că primul masterplan de transport conceput în judeţ a fost aprobat de CJ cu 23 de voturi.

"Prin acest masterplan ne propunem ca, până în anul 2020, să asfaltăm minimum 1.000 de kilometri de drumuri judeţene, adică anual minimum 200 de kilometri. În momentul de faţă ne-am bazat pe bugetul de anul trecut, însă dacă vom avea bani inclusiv de la Guvern, putem să diminuăm perioada. Valoarea investiţiei se poate schimba. Am estimat conform bugetului de anul trecut, am înmulţit cu numărul de kilometri şi au rezultat 300 de milioane de lei, dar, în funcţie de licitaţia care va fi organizată, se poate schimba în jos această sumă", a spus Avram.

Directorul RAADPP Cluj a afirmat că masterplanul a fost realizat după criterii stabilite de specialiştii regiei şi s-a ţinut cont de traficul rutier, de zonele pe care le leagă drumurile judeţene, de populaţie, de legăturile între două drumuri naţionale.

"În acest masterplan sunt cuprinse şi lucrări pe fonduri europene, anul acesta 20 de kilometri, iar pentru perioada 2017-2018 alţi 178 de kilometri. Dorim să se întâmple un consens din partea tuturor forţelor politice, astfel încât, indiferent de cine se află la conducerea CJ Cluj, să facă anual minimum 200 de kilometri de asfalt şi nu plombări, pentru că în ultimii 11 ani s-au făcut plombări cu care se puteau asfalta peste 200 de kilometri de drum. Să se treacă de la veşnicele plombări din şase în şase luni, care nu duc la nimic, la covoare asfaltice cu minim doi sau cinci ani garanţie", a spus Mircea Avram.

Mai multe pe Mediafax.