Coronavirus - România: 19133 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Marcel Ciolacu: „PSD este într-o zonă neutră precum Elveția”

Monday, 21 October 2019, 14:11 Sursă: REALITATEA.NET

Marcel Ciolacu a anunțat, luni, că PSD nu va interveni în niciun fel în negocierile partidelor pentru formarea Guvernului minoritar PNL și că noua majoritate are toate atuu-urile în Parlament.

„Nu este atributul Opoziției de a asigura cvorum (adică PSD - n.r.). Atributul de a asigura cvorum este al celor majoritari, cei majoritari sunt cei care au dat guvernul jos. (...) Nu e nevoie de acordul nostru. Dânșii sunt majoritari și se pot înțelege.

Despre blocarea înscrierii pe ordinea de zi a proiectelor propuse de PNL, Marcel Ciolacu a declarat că PSD nu vrea să se implice în negocierile pentru noul guvern și va rămâne într-o „zonă neutră precum Elveția”.

Primul test al majorității parlamentare a eșuat după boicotul PSD și Pro România. PNL, USR și PMP nu au avut succes, luni, la Camera Deputaților cu introducerea pe ordinea de zi, pentru vot final, a unui pachet de legi care contează în negocierile pentru formarea noului guvern. Și asta pentru că Pro România și PSD și-au dat mâna și au boicotat, umăr la umăr, votul pentru acest pachet de legi. Pro România și PSD s-au abținut, iar UDMR nu a participat la vot.

„Am văzut și eu ce proiecte de legi au devenit deodată foarte interesante în acest nou context de formare a guvernului și am ținut să specific colegilor din cele 5 partide care au creat această nouă coaliție și majoritate în Parlamentul României  că  PSD rămâne în continuare consecvent și noi suntem într-o zonă neutră precum Elveția în acest moment. Și nu vrem să ne implicăm în negocierile dânșilor, aprobând anumite proiecte unora sau altora. Așa că noi ramânem în continuare, ne abținem și dânșii să-și continue negociereile pentru formarea noului guvern. (...) În comitetul liderilor se votează în funcție de ponderi, și în momentul în care s-a creat o nouă majoritate la moțiunea de cenzură atunci au suficiente voturi. Noi ne abținem în continuare până la formarea noului guvern. Întâi să se înțeleagă dânșii. NU vrem să stricăm negocierile celor 5 partide, vrem să stăm deoparte și dânșiii să se înțeleagă cât mai bine”, a mai spus Marcel Ciolacu, la Parlament.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL