Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ludovic Orban vorbește despre introducerea de restricții: "Am pus la punct un plan"

Sunday, 12 July 2020, 23:02 Sursă: Realitatea.NET

Ludovic Orban a vorbit duminica seara despre cresterea alarmanta a cazurilor de coronavirus. Cu toate astea el sustine ca nu se pregatesc noi restrictii:

"Repet la fiecare ieșire publică, nu vrem să mai introducem nicio restricție. Nu vrem să mai luăm nicio măsură care să afecteze economia. Dimpotrivă, am pus la punct un plan pentru relansarea economică, pentru că nu vrem ca oamenii să fie afectați să își piardă locurile de muncă, să le scadă veniturile. Dimpotrivă, ne dorim să revenim cât mai repede la o economie care să funcționeze cât mai aproape de normal.

Eu spun că nu dorim să ajungem aici. Obiectivul nostru este să nu mai luăm nicio măsură de restricție și să și putem continua măsurile de relaxare, care nu au rămas foarte multe. Să știți că alte țări nu au avut strategia de ridicare a restricțiilor, de relaxare așa cum am gândit-o noi, etapizată, din 15 în 15 zile, luate în ordinea activităților care, pe baza evaluărilor de risc epidemiologic, prezentau cel mai mic risc epidemiologic. Noi am avut o gândire foarte bine pusă la punct. În alte țări nu s-a procedat în felul acesta.", a declarat Orban.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL