Coronavirus - România: 691488 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

La ce oră ajunge Papa în România?

Friday, 31 May 2019, 09:40 Sursă: REALITATEA.NET

La ce oră ajunge Papa în România? Papa Francis va ateriza pe Aeroportul Otopeni la ora 11:30. Acesta va fi primit de către președintele Klaus Iohannis. După aceea, la ora 12:00, Papa va merge la Cotroceni

La ce oră ajunge Papa în România? Programul complet al vizitei Papei în România din 31 mai, 1 iunie și 2 iunie!

11:30 – Aterizare pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din București Ceremonia de bun venit

12:00 – Ceremonia oficială de primire, Palatul Cotroceni Ceremonial militar Convorbiri tête-à-tête dintre Președintele României, domnul Klaus Iohannis, și Sanctitatea Sa Papa Francisc

13:00 - Întâlnire cu autoritățile, societatea civilă și corpul diplomatic, Palatul Cotroceni Alocuțiunea Președintelui României, domnul Klaus Iohannis Discursul Sanctității Sale Papa Francisc

15:45 – Întâlnire privată cu Preafericirea Sa, Părintele Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Palatul Patriarhiei

Întâlnire cu Sinodul Permanent al Bisericii Ortodoxe Române, Palatul Patriarhiei

Discurs al Sanctității Sale Rugăciune „Tatăl Nostru”, alocuțiuni și cântări pascale, Catedrala Națională

Salut al Sanctității Sale

Sfânta Liturghie, Catedrala Catolică „Sfântul Iosif”

Omilia Sanctității Sale

Minunea făcută de Papa Francisc în urmă cu 4 ani: E ireal, nu s-a mai întâmplat niciodată așa ceva!

La ce oră ajunge Papa în România? Ce este interzis să aveți asupra voastră, dacă vă aflați pe traseul Papei

La ce oră ajunge Papa în România? Comitetul Interministerial pentru Securitate „Vizită Papa Francisc 2019” reamintește ce măsurile de securitate şi restricţiile impuse cu ocazia vizitiei Suveranului Pontif în România.

"Vă rugăm şi de această dată, să respectaţi măsurile de securitate şi restricţiile impuse de prezenţa şi activităţile publice ale Sanctităţii Sale. Accesul la toate evenimentele se va face după derularea măsurilor de verificare în filtrele de securitate, de aceea nu uitaţi să sosiţi din timp pentru a evita aglomeraţia, să aveţi asupra dumneavoastră acte de identitate şi să cooperaţi cu voluntarii şi cu personalul de securitate din zonele de acces", reaminteşte Comitetul.

Sunt interzise obiectele ascuţie, materialele explozive, băuturile alcoolice, substanţele paralizante, beţele şi bastoanele, bagajele voluminoase, animalele de companie, precum şi folosirea dronelor pe traseul coloanei oficiale.

La ce oră ajunge Papa în România? În Bucureşti, Papa Francisc poate fi salutat vineri, în zona Bulevardului Kiseleff, între strada Arhitect Ion Mincu şi Piaţa Victoriei, zonă în care coloana Suveranului Pontif va circula cu viteză redusă

În cele patru oraşe din ţară în care Sanctitatea Sa va oficia slujbe religioase şi se va întâlni cu pelerinii, sunt pregătite în ajutorul echipaje medicale care pot acorda sprijin şi prim-ajutor.

La ce oră ajunge Papa în România? Program complet 31 mai, 1 iunie și 2 iunie

Trei Sfinte Liturghii, opt discursuri în fața autorităților politice și religioase, beatificarea a șapte episcopi greco-catolici martiri și o întâlnire cu comunitatea rom în doar trei zile foarte intense, la douăzeci de ani după vizita Sfântului Ioan Paul al II-lea. Vorbim de programul detaliat al călătoriei apostolice pe care papa Francisc o efectuează în România în zilele 31 mai – 2 iunie 2019 la București, Iași, Șumuleu-Ciuc și Blaj, sub genericul ”Să mergem împreună!”. Programul vizitei papale a fost publicat astăzi de Sala de presă a Sf. Scaun și de Conferința Episcopilor din România.

La ce oră ajunge Papa în România? Vineri, 31 mai 2019: Roma - București

Întâlnirile cu președintele, primul ministru, patriarhul și Sinodul permanent al Bisericii ortodoxe române și cu vice-președintele Conferinței Episcopilor din România marchează prima zi a călătoriei apostolice a papei Francisc în România, dedicată în întregime autorităților politice și bisericești din Capitală.

(w500) <p>Vizita

Potrivit programului, Sfântul Părinte pleacă de la Roma vineri, 31 mai a.c., la ora 8.10 de pe aeroportul Roma – Fiumicino cu direcția București – Otopeni, unde urmează să ajungă la ora 11.30. După primirea oficială de la aeroport, papa merge la Palatul Prezidențial Cotroceni pentru ceremonia de bun venit, vizita de curtoazie la președintele României și întâlnirea cu prim-ministrul. La ora 13.00, la Palatul Cotroceni, pontiful prezintă primul discurs al vizitei în cadrul întâlnirii cu autoritățile, reprezentanții societății civile și membrii Corpului Diplomatic. 

Papa la București. Programul zilei de vineri în Capitală - Reguli de acces la pelerinaj

La ce oră ajunge Papa în România? După întâlnirile cu autoritățile politice și societatea civilă, a doua parte a zilei este dedicată dimensiunii spirituale, începând cu Biserica ortodoxă și încheind cu Biserica catolică. Astfel, la 15.45, papa merge la Palatul Patriarhiei Bisericii ortodoxe române pentru o întâlnire privată cu patriarhul ortodox, după care urmează întâlnirea cu Sinodul permanent al Bisericii ortodoxe, în fața căruia prezintă cel de-al doilea discurs al vizitei. Întrevederea cu reprezentanții Bisericii ortodoxe se încheie cu vizita papei și a patriarhului la noua catedrală ortodoxă pentru rugăciunea ”Tatăl Nostru” și cu un cuvânt de salut din partea Succesorului lui Petru. Prima zi a papei în România se încheie cu Sf. Liturghie oficiată în catedrala ”Sf. Iosif” a arhidiecezei romano-catolice de București.

(w500) <p>Vizita

La ce oră ajunge Papa în România? Sâmbătă, 1 iunie 2019: București – Șumuleu Ciuc – Iași – București

Sfânta Liturghie la sanctuarul marian de la Șumuleu-Ciuc ocupă prima parte a zilei de sâmbătă, 1 iunie a.c., din agenda călătoriei apostolice în România, urmând ca, în partea a doua a zilei, papa să viziteze dieceza de Iași pentru o întâlnire cu tinerii și familiile. 

Pregătirile pentru venirea Papei în România, în linie dreaptă

La ce oră ajunge Papa în România? La ora 9.30, pontiful pleacă de la București cu avionul spre Bacău, după care merge cu elicopterul la Miercurea-Ciuc, în arhidieceza romano-catolică de Alba-Iulia. Succesiv, papa merge cu automobilul la sanctuarul Fecioarei Maria de la Șumuleu-Ciuc, unde celebrează Sf. Liturghie cu pelerinii prezenți și ține omilia celebrării euharistice.

În jurul orei 17.00 papa ajunge cu elicopterul pe aeroportul din Iași. La 17.30 face o vizită la catedrala romano-catolică, după care merge în fața Palatului Culturii pentru o întâlnire mariană cu tinerii și familiile, cărora le adresează cel de-al șaselea discurs al vizitei. În cursul serii, papa se întoarce cu avionul la București.

La ce oră ajunge Papa în România? Duminică, 2 iunie 2019: București – Blaj – Roma

Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în ritul bizantin român și ceremonia de beatificare a șapte episcopi greco-catolici martiri se află în centrul agendei celei de-a treia și ultimei zile a călătoriei apostolice în România. 

Dacia produce Papamobilul cu care se plimbă Suveranul Pontif. Aşa arată Papamobilul Logan

Sfântul Părinte pleacă de la București cu avionul duminică, la ora 9.00, cu direcția Sibiu, de unde merge cu elicopterul la Blaj, sediul istoric al Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică. Aici, pontiful celebrează Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie cu beatificarea a șapte episcopi greco-catolici martiri, ritul sacru desfășurându-se pe Câmpia Libertății de la Blaj. Papa prezintă omilia celebrării euharistice și recită antifonul marian pascal ”Regina Coeli” (”Bucură-te, Regina Cerului”). După prânzul cu suita papală, Sfântul Părinte are o întâlnire cu comunitatea rom din Blaj. În fine, în jurul orei 17.00, papa sosește cu elicopterul la aeroportul din Sibiu pentru ceremonia de rămas bun.

(w500) <p>Vizita

Papa Francisc pleacă din România cu avionul duminică, 2 iunie a.c., la 17.30, urmând să ajungă pe aeroportul Roma – Ciampino în jurul orei locale 18.30. După nelipsita vizită la icoana Maicii Domnului ”Salus Populi Romani” din bazilica Santa Maria Maggiore, papa se întoarce la reședința sa din Casa ”Sf. Marta” din Cetatea Vaticanului. 

Cu ce mașină se va plimba Papa Francisc în vizita din România?

La ce oră ajunge Papa în România? Cea de-a doua călătorie apostolică a unui papă în România marchează o serie de premiere care, până nu demult, păreau să rămână pentru totdeauna în domeniul dorințelor: prima vizită a unui papă care îmbrățișează atât Capitala cât și fostele principate istorice ale României - cu etape la București, Iași, Șumuleu-Ciuc și Blaj -, prima întâlnire a unui papă cu reprezentanții comunității rom, precum și prima prezență a unui papă, chiar și numai pentru o escală tehnică, la Bacău și Sibiu. 

Inedit! Papa Francisc se va plimba în mașini din România, dar cu număr de Vatican

În ciuda vârstei octogenare și a efortului fizic pe care și l-a asumat pentru cele trei zile, papa Francisc se face pelerin în țara numită cu afecțiune de Sfântul Ioan Paul al II-lea ”Grădina Maicii Domnului”. Un pelerin care, în cele din urmă, nu-și propune decât să întâlnească și să cunoască alți pelerini de la periferia geografică a unui spațiu european în căutare de speranță, credință și unitate, scrie vaticannews.va.

Moment istoric. Papa Francisc vine în România pentru o vizită de trei zile

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL