Coronavirus - România: 2738 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Guşă, despre numirea lui Gerhard Schroeder la Rosneft: Rusia, Germania şi China s-au unit

Friday, 29 September 2017, 17:18 Sursă: REALITATEA.NET

Întrebat dacă actuala conducere a Germaniei are de ce să se teamă după pasul făcut de Gerhard Schroder, Cozmin Guşă a spus: 

"Nu ştiu dacă trebuie să se teamă cineva. Probabil că ai anunţat ştirea geopolitică a momentului din lume, Gerhard Schroder este cel mai influent politician german, inclusiv astăzi, atenţie revin şi repet, cel mai important politician german. Din punct de vedere economic, în plan energetic, ruşii şi germanii şi-au dat mâna, asta este o ştire pe care noi am dat-o de multe ori. Dar asta este mai mult decât atât. Cunoscătorii ştiu că cea mai mare companie chineză CEFC, care mai nou este şi acţionarul majoritar Rompetrol, după ce a cumpărat partea cazacilor, a investit în ultima vreme, a căpătat de la statul rus această permisiune, să investească peste 8 miliarde de euro în Rosneft", a explicat consultantul politic.

Pactic, Rusia, China Germania care s-au unit pentru a administra cea mai puternică companie petrolieră din lume, consideră Cozmin Guşă, care observă că lumea s-a schimbat, dar noi Ţnu ne dăm seama de acest lucru, nu facem paşi":

"Imaginea este asta: cea mai mare companie petrolieră din lume primeşte din partea chineză un influx de capital direct de peste 8 miliarde de euro şi îl pune ca şef al consililului de Adminisitraţie pe cel mai important politician, persoană influentă din Germania, pe Gerhard Schrorder. După cum spuneam, lumea s-a schimbat, nu ne dăm seama de acest lucru, nu facem paşi. Şi în logica discuţiilor în urma acestei ştiri de astăzi, la final de săptămână, de departe, după mine, este cea mai importantă ştire economică a anului cu impact geo-economic: Rusia, China Germania care s-au unit pentru a administra cea mai puternică companie petrolieră din lume", a încheiat  Guşă.

Fostul cancelar al Germaniei primește de la Putin un post de top în gigantul Rosneft

Cel mai mare grup petrolier de stat din Rusia, Rosneft, ar urma să anunțe vineri seară că fostul cancelar german Gerhard Schroeder va prelua postul de președintele consiliului de administrație al Rosneft, informează DPA, citând mass media din Rusia.

Agenția de presă rusă Itar Tass, citând o sursă guvernamentală, susține că guvernul rus l-a nominalizat pe Gerhard Schroeder drept candidat pentru postul de președinte al consiliului director al Rosneft, poziție care în prezent este ocupată de Andrey Belousov.

O reuniune extraordinară a acționarilor Rosneft va avea loc în data de 29 septembrie, la Sankt Petersburg.

Rosneft, cel mai mare producător de petrol din Rusia și din lume, este supusă de trei ani sancțiunilor adoptate de Uniunea Europeană după anexarea Peninsulei Crimeea de către Rusia.

Gerhard Schroeder, care a ocupat funcția de cancelar al Germaniei în perioada 1998-2005, a declarat luna trecută că o eventuală includere a sa în consiliul director al Rosneft ar fi o chestiune privată.

 
Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL