Coronavirus - România: 54009 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Gafă de proporții în SUA: 1,4 miliarde de dolari trimise, din greșeală, unui milion de morți de COVID-19, cerute înapoi de la rudele îndoliate

Thursday, 25 June 2020, 23:39 Sursă: realitatea.net

 

Greșeala a fost semnalată de Biroul pentru Responsabilitate Guvernamentală, o agenţie apolitică şi independentă, care a realizat un raport pentru Congresul american. Instituțiile fiscale americane au trimis cecuri compensatorii către 1,1 milioane de persoane decedate, conform nbcnews.com, citată de Mediafax.

Este vorba de imensa sumă de 1,4 miliarde de dolari trimisă din greșeală ca stimulente financiare pe numele a 1,1 milioane de morți din cauza infectării cu coronavirus.

Raportul arată că Agenţia de Administrare Fiscală a Statelor Unite şi Trezoreria statului au trimis cecuri pe numele pacienţilor decedaţi. Pentru familiile acestora, vestea a fost una bună, dar scurtă. 

Agenţia de Administrare Fiscală a Statelor Unite precizează clar în regulamentul din luna mai că persoanele decedate nu se califică pentru stimulente, astfel că acestea ar trebui returnate agenţiei, de rudele celor care au murit. 
 
Congresul american a aprobat, în martie 2020, oferirea unui pachet de plăţi stimulente în valoarea de două trilioane de dolari - Actul CARES - pentru a ameliora repercusiunile economice ale epidemiei de COVID-19 în rândul muncitorilor şi oamenilor de afaceri din Statele Unite.

Astfel, americanii eligibili au primit cecuri pentru a intra în posesia stimulentelor financiare. Plăţile au fost bazate pe returnările de impozit pe venit din 2018 şi 2019 sau doar prin completarea unei cerere de returnare a impozitului. Persoanele care aveau un profit de 75.000 de dolari anual au primit cecuri în valoare de 1.200 dolari, spre exemplu. Valoarea plăţilor scădea pentru cei care aveau un venit mai mare de 75.000 dolari anual. 
 
Rudele celor care au murit în urma infectării cu noul coronavirus trebuie să dea banii înapoi 
 
Raportul agenţiei nonguvernamentale precizează că reprezentaţii Trezoreriei au spus că, pentru a livra cât mai rapid cu putinţă plăţile menţionate în Actul CARES, atât Trezoreria, cât şi  Fiscul au trimis primele trei calupuri de plăţi folosind politicile şi procedurile operaţionale vechi, care nu includeau datele Administraţiei de Securitate Socială privind rapoartele de deces.

Astfel că cecurile au fost trimise automat şi la adresele celor decedaţi din cauza noului coronavirus. Acestea, mai exact rudele acestora, ar trebui acum să returneze banii primiţi.

Momentan, Fiscul spune nu are încă un mecanism pentru a separa beneficiarii non-eligibili, care includ şi rudele a aproximativ 1,1 milioane de oameni morţi, care au primit deja plăţi compensatorii pe 30 aprilie 2020. 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL