Coronavirus - România: 18070 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Demolări de amploare în București. Sute de imobile, rase de pe fața pământului

Friday, 20 September 2019, 10:12 Sursă: REALITATEA.NET

Primăria Capitalei a început demolarea clădirilor aflate pe partea stângă a străzii Prelungirea Ghencea, pentru lărgirea arterei la 4 benzi pe sens, plus linie de tramvai, trotuare și piste pentru biciclete.

Până ieri au fost demolate 6 clădiri de pe porțiunea dintre bulevardul Ghencea și strada Râul Doamnei, a declarat pentru HotNews.ro Marius Coaje, consilierul pe probleme de infrastructură al primarului Gabriela Firea.

Lucrările sunt executate de Trustul de Clădiri Metropolitane București, durata acestora fiind de 2 ani. Valoarea contractului cu constructorul este de aproximativ 73,5 milioane euro fara TVA, iar costul total, care include exproprierile, este de aproximativ 122 milioane euro.

Nouă arteră, care va avea aproximativ 6 km, va avea cale dublă de tramvai, 2 benzi de circulație pe sens, pistă de biciclete (dublu sens, amplasată pe o sigură parte a arterei), trotuare și spații verzi între acestea și partea carosabilă. Totodată, se va mai realiza și un nod intermodal (tramvai 41, autobuze și microbuze ale liniilor preorășenești) precum și o parcare de tip Park&Rîde cu o capacitate de 300 de locuri, ce poate fi extinsă, ulterior, până la 500 de locuri, a scris hotnews.ro.

Proiectul începe pe Bulevardul Ghencea, de la terminalul tramvaiului 41, traversează intersecția cu Str. Brașov, se continuă cu Prelungirea Ghencea, se intersectează cu principalele străzi și se termină la intersecția cu Centura Municipiului București, într-un nod intermodal.

Citește mai multe aici!


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL