Coronavirus - România: 191102 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

CURS BNR. Leul iese din corzi pentru o zi. Vin însă vremuri grele, spun analiștii

Wednesday, 27 May 2015, 13:17 Sursă: REALITATEA.NET

CURS BNR. Moneda euro a coborât miercuri la cotația de 4,4450 lei, după ce urcase marți până la valoarea de 4,4630 lei.

CURS BNR. După mai multe zile de ascensiune abruptă, dolarul american s-a depreciat miercuri în raport cu leul, cursul anunțat de BNR oprindu-se la 4,0782 lei pentru un dolar.

În ultimele trei zile, dolarul american s-a apreciat semnificativ în raport cu leul, ajungând marți la valoarea de 4,09 lei, însă unii analiști prognozează și un curs de 4,4 lei pentru dolar în viitorul apropiat.

Leul s-ar putea deprecia în următoarele săptămâni și în raport cu moneda europeană, potrivit analiștilor economici. Am putea vedea un curs de 4,48 lei/euro, în săptămânile următoare, în condițiile în care Primăria Bucureşti urmează să schimbe 2,2 miliarde de lei obţinute prin emisiunea de obligaţiuni.

„La baza avansului cursului USD/RON se află deprecierea euro faţă de dolar, iar ipoteza noastră este că, în lunile următoare cursul s-ar putea apropia de 4,4 USD/RON", a declarat pentru Claudiu Cazacu, analist şef al XTB România, potrivit Economica.net.

Euro a pierdut peste 4,6% din valoarea ei faţă de dolarul american, din 5 mai şi până în prezent. În contextul în care, în ultimile zile, moneda unică europeană s-a depreciat rapid, pe fondul comentariilor privind QE şi a temerilor privind Grecia, dolarul s-a apreciat implicit atât faţă de euro, cât şi faţă de celelalte monede europene.

Veste proastă pentru românii cu rate. Cât de mult ar putea crește euro în perioada următoare

CURS BNR. Zi neagră pentru moneda națională. Dolarul a urcat cu aproape 1%, până la valoarea record de 4,0924 lei, iar euro a crescut la cotația de 4,4630 lei.

BNR a anunțat marți, 26 mai un curs de 4,40924 lei pentru dolarul american, după ce vineri dolarul era cotat la 3,97 lei.

CURS BNR. Și euro s-a apreciat semnificativ în raport cu leul, urcând de la 4,44 la 4,4630 lei, ceea ce reprezintă valoarea maximă din ultimele patru luni.

CURS BNR. Francul elvețian a respectat trendul de apreciere ajungând la 4,3190 lei, față de valoarea de 4,2981 lei de ieri.

CURS BNR. După ce luni, dolarul american a crescut cu aproape 2% față de leu, marți moneda americană continuă să urce marți pe piața interbancară, apropiindu-se de valoarea de 4,09 lei.

CURS BNR. Și euro a crescut puternic pe interbancar, ajungând marți la prânz la cotația de 4,46 lei.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL