Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Coronavirus afectează grav mai multe organe. Virgil Musta: "Pot fi afectate creierul, ficatul, pancreasul, rinichiul, intestinele"

Saturday, 11 July 2020, 07:20 Sursă: Realitatea.NET

Medicul Virgil Musta confirma informatiile vehiculate pana acum: coronavirus poate afecta si alte organe.

"Da, este adevărat. Și nu numai creierul poate fi afectat, ci și alte organe. Ficatul, pancreasul, rinichiul, intestinele. Toate pot fi afectate de acest virus nou. La nivelul creierului pot apărea mai multe forme de manifestare. Virusul poate acționa direct în sistemul nervos, dând encefalită, o boală foarte gravă cu o mortalitate ridicată. Se pare că este una dintre cauzele de mortalitate în formele severe de boală.

Apoi, tot la acest nivel, virusul poate aduce la tromboze cu ischemii la nivelul sistemului nervos și, astfel, să scoată din funcție o serie de zone din creier și să apară simptomatologii.


Pe lângă asta, virusul mai dă și o inflamație, atât la nivelul sistemului nervos, cât și prin nervii periferici, creând tulburări legate de motricitate, de sensibilitate, dureri de cap, o stare de senzație de greutate la nivelul capului. Sunt multe manifestări pe care la virusul le poate da la acest nivel", a declarat medicul la o televiziune de știri.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL