Alegeri locale 2020 Vezi mai multe detalii

EXIT POLL

Ar putea fi descoperirea secolului. Ce au găsit japonezii în mormântul lui Tutankhamon

Thursday, 17 March 2016, 17:10 Sursă: REALITATEA.NET

Ministrul Antichităților din Egipt, Mamdouh el-Damaty, le-a spus joi reporterilor că aceste două camere secrete pot conține metale sau substanțe organice, dar a refuzat să facă speculații cu privire la mumia reginei Nefertiti.

Scanarea a fost realizată de o echipă de savanți japonezi și va fi reluată la sfârșitul lunii, înainte de a trece la excavații arheologice.

"Este o mare descoperire pentru Egipt, ar putea fi descoperirea secolului", a spus el-Damaty. "E foarte importantă pentru istoria întregii lumi", potrivit Phys.org.

Celebră pentru frumusețea ei, Nefertiti a fost una dintre soțiile tatălui lui Tutankhamun, faraonul Akhenaten.
 
Nefertiti înseamnă "Frumoasa care, iată, vine" a fost regina Egiptului din Dinastia a 18-a, "Marea soție" a faraonului Amenhotep al IV-lea, zis și Akhenaten.
Ea a domnit aproximativ între 1379-1361 î.Hr., în vremea marii reforme religioase conduse de acest faraon, care a promovat cultul unic al discului solar, Aten. Ea a fost și soacra și, se pare, și mama vitregă a faraonului Tutankhamon.

Nefertiti a devenit cunoscută în secolul al XX-lea mai ales datorită bustului (protoma) ei, ajuns în colecția Muzeului egiptean din Berlin, și care face parte în prezent din Muzeul Nou.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL