Coronavirus - România: 114648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Amenzi uriașe în ultimele 24 de ore pe litoral - Sumă uriașă

Saturday, 11 July 2020, 18:53 Sursă: Realitatea.NET

"În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către poliţiştii din cadrul IPJ Constanţa, jandarmii din cadrul IJJ Constanţa, respectiv GMJ 'Tomis' Constanţa şi poliţiştii locali un număr total de 142 de sancţiuni contravenţionale (în cuantum de 40.450 de lei), dintre care 28 pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020, în valoare de 3.500 de lei. De asemenea, în ultimele 24 de ore, forţele abilitate de control au verificat 12 societăţi comerciale şi PFA. În cursul zilei de ieri (vineri n.r.) (...) 900 de forţe de ordine (IPJ Constanţa, IJJ Constanţa, GJM 'Tomis' Constanţa, Poliţia Locală Constanţa şi Garda de Coastă) au desfăşurat misiuni specifice în judeţul Constanţa. În cadrul acestora, au fost verificate 55 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor recomandate", precizează reprezentanţii Prefecturii.

Conform sursei citate, de la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul judeţului Constanţa au fost confirmate 534 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 23 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate, iar 474 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi (din Constanţa şi alte judeţe). În prezent, sunt 93 de persoane internate, dintre care 85 din judeţul Constanţa şi opt din alte judeţe. Prefectura Constanţa menţionează că persoanele din alte judeţe, dar internate în Constanţa, sunt raportate în situaţii din judeţele de provenienţă.

Până în prezent, 14 persoane confirmate cu virusul SARS-CoV-2 au fost externate la cerere din unităţile medicale din judeţul Constanţa. Dintre acestea, o persoană a fost externată în ultimele 24 de ore.

Forţele cu atribuţii în domeniul ordinii şi siguranţei publice continuă să acţioneze, în contextul prevenirii şi combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul României.

Reprezentanţii Prefecturi Constanţa precizează că datele sunt actualizate în mod constant, iar informaţiile cu privire la situaţia COVID-19 la nivelul judeţului Constanţa sunt în continuă dinamică.

"În contextul numărului însemnat de infectări cu virusul SARS-CoV-2 înregistrat în ultimele zile în judeţul Constanţa, reiterăm importanţa respectării tuturor măsurilor recomandate de specialişti. Facem apel către populaţia judeţului Constanţa să respecte normele de distanţare socială, să poarte masca de protecţie şi să menţină o igienă corespunzătoare a mâinilor!", a adăugat Prefectura Constanţa.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL