Răspunsul Primăriei Capitalei pentru studenții Facultății de Istorie: ”Pe viitor vom ține cont”

 

Primăria Municipiului București (PMB) a emis un comunicat prin care precizează că evenimentele precum concertul de marți din Piața Universității au mai fost organizate, fără să se întâmpine reclamații. Însă, pe viitor, municipalitatea va ține cont de doleanțele Facultății de Istorie și va încerca să remedieze neplăcerile.

Potrivit Agerpres, precizările au fost făcute după ce mai mulți profesori de la FAcultatea de Istorie și-au exprimat nemulțumirea cu privire la evenimentele organizate de PMB în Piața Universității, aflată vis-a-vis de clădirea Universității din București.

"Locaţia respectivă a fost solicitată de Institutul European din România, care a dorit să marcheze printr-un eveniment special Ziua Europei. De asemenea, menţionăm că astfel de manifestări cultural-artistice au mai fost organizate în locaţie, neîntâmpinând reclamaţii. Vă asigurăm de toată disponibilitatea noastră, vom ţine cont de doleanţele instituţiei şi vom încerca să remediem eventualele neajunsuri", se arată în comunicat.

Ecaterina Lung, profesor la Facultatea de Istorie a Universităţii din Bucureşti, a anunţat, într-o postare pe Facebook, că şi-a anulat un curs din cauza zgomotului din Piaţa Universităţii. Un alt profesor universitar, Bogdan Antoniu, s-a declarat deranjat de zgomotul din piaţă, care "acoperă vorbirea şi blochează gândirea". Totodată, mai mulţi studenţi de la Facultatea de Istorie au protestat marţi în faţa scenei unde are loc concertul, afişând pancarte pe care scria: "De Ziua Europei nu ne lăsaţi să învăţăm". 

În Piaţa Universităţii se desfăşoară un concert care reuneşte formaţii precum O-zone, Inna, Carla's Dream, Alexandra Stan, Fly Project, Morandi şi Akcent. Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?