Experimente pe Educație. PSD, replică acidă pentru Iohannis: Dispreț față de meserii și munca fizică

 
Experimente pe Educație. PSD, replică acidă pentru Iohannis: Dispreț față de meserii și munca fizică / Foto: cancan.ro
Experimente pe Educație. PSD, replică acidă pentru Iohannis: Dispreț față de meserii și munca fizică / Foto: cancan.ro
Experimente pe Educație. PSD, replică acidă pentru Iohannis: Dispreț față de meserii și munca fizică / Foto: cancan.ro

Deputații social-democrați îl acuză pe președintele Klaus Iohannis de „ipocrizie supremă, după ce un întreg mandat a mimat interesul față de educația românească”. Grupul PSD din Camera Deputaţilor a reacționat, vineri, printr-un comunicat, la acuzaţiile lansate de Administrația Prezidențială, după Ordinul dat de ministerul Educației prin care elevii cu media sub 5 la Evaluarea Națională nu vor mai putea fi repartizați în licee.

"După ce un întreg mandat a mimat interesul față de educația românească, fără a fi capabil ca în 5 ani de zile să vină cu vreo propunere concretă, astăzi, Președintele Klaus Iohannis face dovada ipocriziei supreme atacând una dintre cele mai bune măsuri adoptate în ultimii ani privind învățământul românesc, măsură ce vine în primul rând în sprijinul tinerilor, ajutându-i să-și croiască un drum în viață, prin învățatea unei meserii, măsură cerută deopotrivă și de mediul de afaceri românesc!”, spun deputații PSD, într-un comunicat de presă postat pe Facebook.

În continuare, aceștia îl acuză de ipocrizie și de un „dispreț total față de munca fizică și față de meserii”.

„În colimatorul președintelui disperat să-și atragă capital electoral a intrat acum Ordinul nr. 4948/2019, care se referă la admiterea în învățământul liceal de stat pentru anul școlar 2020-2021, emis ieri, 5 septembrie, de către ministrul Educației Naționale.

Potrivit Ordinului, elevii care care obțin note sub 5 la Evaluarea Națională sunt repartizați automat în învățământul profesional, iar această decizie vine în sprijinul tinerilor, care astfel pot să învețe o meserie ce le va asigura traiul pe viitor.

În ipocrizia sa, președintele Iohannis ne transmite că, nu-i așa, toți tinerii ar trebui să aibă studii superioare, chiar cu prețul de a nu-și găsi un loc de muncă în viitor.

Mai grav și total suprinzător pentru un Președinte care ar trebui să unească toate categoriile sociale, mesajul care transpare din declarațiile lui Klaus Iohannis este disprețul său total față de munca fizică și față de meserii precum electrician, instalator, croitor, mecanic sau tâmplar. Rușine, domnule Președinte! Aceste categorii formează în principal acea Diasporă de a cărei soartă sunteți îngrijorat, e drept! doar atunci când aveți nevoie de voturile ei!

Știm că nu vă place și vă încurcă planurile electorale, domnule Președinte, însă PSD rămâne conectat la realitate, inclusiv prin promovarea învățământul dual, nu doar a celui liceal sau universitar, deoarece, domnule Președinte, dacă nu știați... nevoile tinerilor sunt diferite, prin urmare, și măsurile ce-i vizează trebuie să fie diferite!

De aceea, PSD va promova în continuare ideea că a învăța bine o meserie poate fi cheia pentru o viață demnă și prosperă. Pentru că a munci nu este o rușine, ci un lucru de care toți trebuie să fim mândri!", se încheie comunicatul de presă al Grupului PSD din Camera Deputaţilor.

Reacția deputaților PSD vine după ce Klaus Iohannis a acuzat guvernul PSD de „experimentele nocive în educație și de reformită cronică”. Mesajul președintelui a vizat decizia ministrului interimar al Educației, Daniel Breaz, ministru al Culturii, ca elevii care nu vor obtine media 5 la Evaluarea Nationala să nu mai intre la liceu ci să intre direct în școlile profesionale începând cu anul scolar 2019 - 2020. 

Iohannis: ”PSD continuă experimentele nocive în educație. Guvernul suferă de reformită cronică”Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
mihai
07 Sep 16:22
Oricine, poate să muncească cu spinarea.
Cei, care numai atât pot se găsesc oriunde.
Intr-o societate bazată pe concurenta, calificarea face diferența.
Nu mai suntem la începutul secolului 20, că sa pretindem că putem trăi fără progresul tehnologic.
Romanii, dacă vor respect trebuie să depășească nivelul muncitorului cu câteva clase primare, angajat pe sume ridicole de bani.
Răspunde
0 0
iod
06 Sep 21:12
psd se face ca uita care ministru a desfiintat scolile profesionale si scolile de ucenici. Le-a desfiintat si s-a ales praful de laboratoare, ateliere (s-au vandut la pret de fier vechi: bancuri de lucru, menghine, strunguri etc). Au fost inlocuite cu scolile de arte si meserii care , in 5 ani de studii, dadeau un teanc de diplome fara acoperire, dar mai ales, dadeau pietei muncii niste trantori care erau invatati sa primesca totul fara a face nimic si cu nasul pe sus pentru ca aveau multe diplome. Un caz concret: tehnicienii veterinari se pregateau prin cursuri liceale la liceu de specialitate, profil veterinar. Dupa reforma aceluiasi ministru, tehnicienii veterinari se puteau pregati prin accesul elevilor care nu erau in stare sa promoveze examenul de capacitate, deci o meserie pretentioasa, compexa si complicata era destinata celor mai slabi elevi.
Răspunde
0 0
mihai
06 Sep 20:45
Avem o culegătoare de porumb rătăcită prin guvern.
Răspunde
0 0
cotoi
06 Sep 20:14
Stati linistiti nu vorbeste ea , vorbeste stinga , dreapta , no ajuta parintii .
Răspunde
0 0
Ghiță
06 Sep 20:12
In presedinte cu alura de professor,
dar cu expresia intelectuală a unui portar cu uniformă și epoleți ...
Răspunde
0 0
GELU ANANUTE
06 Sep 20:10
Muncesc in constructii, si vad cati tineri cu 8 clase se zbat sa castige un trai decent, iar meseria o invata la locul de munca (cei care vor) deoarece un fost ministru al invatamantului a desfiintat scolile profesionale ( o mare greseala) , nu poti sa ai un zugrav. zidar, mecanic auto sau alte meserii in constructii fara a face o pregatire prealabila si fara o diploma. Rusine pentru acel ministru care a desfiintat scolile profesionale.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?