Luna poate influenţa cutremurele. Iată explicaţia

 

Oamenii de ştiinţă au cercetat îndelung factorii care influenţează producerea cutremurelor, încercând să găsească un mecanism prin care să prezică cumva apariţia acestor fenomene naturale care pot avea efecte devastatoare uneori.Atracția gravitațională a Soarelui şi a Lunii au un efect semnificativ asupra Pământului. Când Pământul, Luna și Soarele sunt aliniate, așa cum se întâmplă atunci când este Lună plină și Lună nouă, forțele de atracție ale celor două astre se unesc, iar efectele sunt mai puternice. Această atracție a Soarelui și Lunii este responsabilă pentru maree și, cu cât efectele gravității sunt mai puternice, cu atât amplitudinea mareelor este mai importantă.

Pe 29 decemebrie 2016, la ora 8.48 este lună nouă.

Plecând de la acest rezultat şi ţinând cont de principiile intercorelate ale fizicii pământului şi ale astrologiei, studiile ştiintifice au demonstrat că, mişcările tectonice puternice sunt mult mai probabil să se producă atunci când este Lună plină sau Lună nouă.

"Munca noastră a demonstrat legături între forța mareelor și mărimea și frecvența cutremurelor", a explicat Satoshi Ide de la Universitatea din Tokyo, coautor al studiului. Pentru a ajunge la aceste concluzii, Satoshi Ide și colegii săi au integrat, sub forma unor statistici, date referitoare la cutremure înregistrate în lume și valorile amplitudinii mareelor. Conform rezultatelor lor, unele dintre cele mai mari cutremure din ultimii 20 de ani s-au declanșat în timpul unor maree înalte, adică atunci când era Lună plină sau nouă. Mai mult, cutremurele puternice par mult mai numeroase atunci când amplitudinea mareelor este importantă.

Liniile de falie, deja sub presiune, ar putea, prin urmare, să fie sensibile la forțele gravitaționale ale Soarelui și Lunii, potrivit cercetătorilor, de aici concluzia susţinută de argumente ştiintifice că în nopţile cu Lună plină se produc cele mai violente cutremure.

Aceste studii şi concluziile lor sunt o piatră de temelie pentru evaluarea riscurilor provocate de cutremure şi pot constitui o speranţă în încercarea de a prezice cu exactitate apariţia acestor fenomene.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?