Fenomen bizar pe coastele Australiei. Incredibil ce a descoperit această femeie pe plajă!

 

Mii de meduze albastre şi-au făcut apariţia în golful Deception din districtul Queensland, după ce culoarea apei oceanului a luat o culoare nefirească, şocînd localnicii şi experţii în biologie marină.

O localnică mărturiseşte că a început să făcă fotografii după ce a observat că nuanţa apei se schimbă progresiv. „Când ne-am apropiat, am observat că era vorba de meduze. Arătau ca o folie de protecţie cu bule, desfăşurată de-a lungul plajei”, a spus femeia. 

Deşi această specie de vietăţi marine cu venin moderat este des întâlnită în regiune, meduzele nu au fost văzute niciodată în număr atât de mare.

Bilogul marin Lisa-Ann Gershwin susţine că fenomenul a fost cel mai probabil cauzat de o serie de factori, incluzând încălzirea apei, abundenţa de nutrienţi, sau absenţa prădătorilor; de asemenea, vânturile nordice şi mareea au putut contribui şi ele la apariţia fenomenului: „(...) erau înghesuite una lângă alta. Au creat o mare de meduze albastre.”

Persoana care a făcut descoperirea susţine că au început să intre în putrefacţie şi să împrăştie un miros neplăcut. Biologul marin a menţionat că se vor usca în curând, sau vor fi consumate de păsări. Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?