Eurostat: Angajaţii români, cei mai expuşi riscului de sărăcie

 
Saracie lucie in Romania
Saracie lucie in Romania
Saracie lucie in Romania

Aproape unul din zece angajaţii europeni trăieşte la limita sărăciei, iar situaţia cea mai gravă este în România, arată un raport al Eurostat, publicat vineri.

 

Raportul următeşte datele din 2016 şi arată că riscul de sărăcie este aproape dublu în cazul persoanelor care lucrează part-time (15,8%) faţă de cei care au normă întreagă (7,8%).

De asemenea, riscul de sărăcie e de aproape trei ori mai mare pentru angajații cu locuri de muncă temporare (16,2%) decât pentru cei cu locuri de muncă permanente (5,8%).

Angajații bărbați (10,0%) au fost, de asemenea, puțin mai expuși riscului sărăciei decât femeile angajate (9,1%).

Interesant este faptul că proporția persoanelor angajate în situație de risc de sărăcie a crescut continuu, de la 8,3% în 2010 la 9,6% în 2016, în contrasens cu evoluţia economică a zonei.

Potrivit Eurostat, pragul riscului de sărăcie este stabilit la limita a 60 din . Acest prag este stabilit la 60% din venitul disponibil național echivalent median (după transferurile sociale).

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?