Ce să nu faci când e lună plină, ca să nu ai ghinion

 
LUNA PLINĂ
LUNA PLINĂ

Luna plină se vede pe cerul României pe 19 februarie, începând cu ora 17.54, potrivit astro-urseanu. 

Luna Plină a fost un subiect fascinant pentru oameni încă din antichitate. Ei au încercat să găsească legături între comportamentul uman şi fazele lunii. De altfel, cuvântul „lunatic” este derivat de la astrul nopţii şi desemnează o persoană cu un comportament bizar.

Pe lună sunt legate numeroase ritualuri religioase, agrare sau de dragoste care au generat o sumedenie de superstiţii. Iata câteva dintre acestea.

Una dintre superstiţiile despre Luna Plină spune că trebuie să eviţi cu orice preţ certurile în această perioadă, pentru că efectele unui conflict se pot simţi pe termen lung, dacă nu cumva pentru toata viaţa.


Un obicei asiatic vechi interzice oamenilor bolnavi să privească Luna Plină pentru că se poate prelungi durata bolii. În unele ţări europene, se spune că nu e bine să dormi sub cerul liber atunci când luna ajunge în faza maximă, pentru că are o influenţă negativă asupra somnului şi stării de sănătate, în general.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?