Ce greșeală faci înainte de sfânta taină a spovedaniei

 

Postul și sfânta taină a spovedaniei sunt strâns legate, însă trebuie să eviți una dintre cele mai frecvente greșeli pe care le fac credincioșii în această perioadă.

Poate ți s-a întâmplat uneori să nu mergi la spovedanie pentru că nu ai ținut postul așa cum trebuie. Ispite sunt la tot pasul, mai ales în postul Paștelui, care durează mai mult, și se poate întâmpla că greșești și să mănânci alimente de dulce, iar apoi vei spune că nu poți primi sfânta taină a spovedaniei, din cauză că ai mâncat ceva interzis.

„Este greșit”, spune preotul Constantin Necula, într-un răspuns dat credincioșilor pe platforma Doxologia.ro. Sigur că postul trebuie ținut din prima până în ultima zi. Astfel, dacă mergi la spovedanie în prima zi a postului, acesta trebuie ținut în continuare, timp de 40 de zile. Ce faci însă dacă nu te-ai dus la spovedanie și în timpul postului ai consumat un aliment interzis? Nu te mai spovedești deloc?

Mai multe pe Divahair.ro. Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?