Băsescu: "Dragnea trebuia să demisioneze de la plecarea lui Ponta"

 

Prezent în emisiunea "Legile Puterii", moderată de Denise Rifai, Traian Băsescu a declarat că Liviu Dragnea trebuia să-și dea demisia din momentul plecării Guvernului Ponta. Fostul președinte susține că prin acest gest ar fi evitat atragerea partidului și a țării într-un scandal politic național cu ecouri europene ba, chiar și internaționale."Când eram acuzat că am vândut flota, am demisionat și m-am pus la dispoziția organelor de anchetă.

Și asta chiar dacă nimeni nu mi-a putut arăta o hârtie semnată de Băsescu prin care să se aprobe vânzarea unei singure nave.

Flota era subvenționata, iar UE nu permitea o așa funcționare, așa că am fost evoiți să privatizăm flota.

Nu a fost o decizia politică bună faptul că a rămas pe funcție în timpul desfășurării acestui dosar, iar pentru a nu trage partidul în jos, Dragnea trebuia să demisioneaze de la plecarea lui Victor Ponta.

Pentru electoratul lui, Dragnea s-ar putea să devină victima unei mașinațiuni și atunci să vedeți voturi pentru PSD. Sunt doi oameni care , încă nu sunt vinovați, dar care trebuiau să facă pasul înapoi: Dragnea și Lazar.

 

Când ești în vârful unei instituții sau unui partid, nu trebuie să tragi acele instituții în jos după tine. Îți dai demisia.

Suntem și într-o campanie în care Timmermans candidează pentru funcția de șef al UE și trebuie să se arate exigent, iar pe fondul erorilor interne, călărește Polonia, Ungaria și România. De ce nu călărește și Italia, de exemplu.

"De fapt, noi modificăm legi în favoarea unui singur om"

E periculos că a atras partidul în acest scandal personal, care a căpătat dimensiuni europene. A pus tot partidul să modifice legile penale în favoarea lui. De fapt, noi modificăm legi în favoarea unui singur om.

Tudorel Toader a avut o poziție extrem de dificilă și a salvat unele lucruri. A spus: „Fraților, nu mă puneți să dau OUG!”. O lege este supusă controlului, în primul rând din partea președintelui, după aia de constituționalitate.

Nu-l comparați pe Tudorel Tudor cu Șerban Nicolae, Nicolicea sau Florin Iordache, pentru că ăștia trei nu fac nici cât un cap. Totuși, Toader are pregătire de jurist. A avut abilitatea să ducă până la limita maximă dorința de a nu implica ministerul și pe el într-o ordonanță cu probleme.

De ce o lege, pentru care CCR a spus că Parlamentul va corecta articolele, iar apoi PSD n-a vrut, ci l-au forțat pe Toader s-o adopte prin OUG, în speranța că vor introduce tot felul de minunății. Toader știe foarte multă carte și a avut tăria de a-l refuza pe Dragnea”, a spus Traian Băsescu.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
De ce recunosteti santajul ,prietenul meu drag ? Că il folosesc si altii ?
16 Apr 06:14
Da,dle Shalaala,strigati cu mine ,trăiasca societatea românescă ,fondată pe criterii naziste !Faceti voi,ca am făcut noi .Si mai si recunosteți,culmea !
Răspunde
0 0
Shalalala
16 Apr 05:58
Păi asta vreau hastagii,lăsati-ne locul ,altfel cum parvenim ? 16 Apr 05:50

Pai nu asa ati facut cu Kosevi, Blejnar, Basescu, ... , bai natarau batrini !?
Răspunde
0 0
Păi asta vreau hastagii,lăsati-ne locul ,altfel cum parvenim ?
16 Apr 05:50
Păi asta vrea ,domnule fost presedinte,asta vrea hastagul,se inițiază o sesizare,se porneste un proces penal că aven cu ce si cu cine,si se cere demisia.De unde fras ati gasit solutii deldestea sau le-ati inventa,ca presiuni politice,sau le-ați împrumutat de la nazistii, nu de la kgb ,care era cu condamnarea pe orice.E cer domnuel,câtă corupție e in faptul ca au lucrat la partid doua femei de la primărie?Asa e coruptie,adica deturnezi decizia politica ,pentru câstig si pagubă?Nu mai suțineți abuzul ,seamă cu metodele Himmler ,la fascisti !Pardon .la nazisti !
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?