MENIU

Ministerul Educației: Au fost raportate încă 76 de cazuri detectate pozitiv după testarea prin salivă - 4 au fost confirmate RT-PCR

Ministerul Educației: Au fost raportate 76 de cazuri detectate pozitiv după testarea prin salivă - 4 au fost confirmate RT-PCR

Sorin Cîmpeanu a anunțat că au fost confirmate încă 76 de cazuri pozitive după testarea din unitățile de învătământ în cea de-a doua zi din această săptămână. Dintre acestea, 4 au fost confirmate și prin teste RT-PCR. 

În urma administrării testelor rapide antigen noninvazive efectuate din proba de salivă joi, 9 decembrie, până la ora 19:00, au fost raportate 76 de cazuri detectate pozitiv. Dintre acestea, 4 au fost deja confirmate prin teste PCR, 3 au fost infirmate, iar 69 nu au încă rezultat de confirmare/infirmare, a transmis Ministerul Educației în Informarea privind funcționarea școlilor și grădinițelor, conform raportărilor inspectoratelor școlare județene.

Reamintim că după prima de zi de testare, luni, 6 decembrie, ministrul Sorin Cîmpeanu a anunțat că au fost depistate 86 de cazuri la elevii testați pe bază de salivă. A doua zi, au fost confirmate doar 16 prin testele RT-PCR. Ministerul Educației nu a comunicat însă până în prezent și cazurile depistate în rândul angajaților din învățământ.