MENIU

Ecaterina Andronescu, idee de ultimă oră despre examenul de admitere la liceu

Ecaterina Andronescu, idee de ultimă oră despre introducerea examenului de admitere la liceu. Foto: reporterbuzoian.ro

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a fost la o întâlnire cu directorii de școli din Buzău, a informat realitateadebuzau.net.

Ecaterina Andronescu a fost înștiințată de problemele financiare din sistem și, de asemenea, au fost aduse în discuție propunerile de modificare a Legii Educației, începând cu simulările de examene, învățământul profesional și tehnologic, programul masă caldă în școli și până la examenele de admitere.

Citește și: Ecaterina Andronescu, dezvăluire despre Adriana Săftoiu, pentru realitatea.net. UPDATE A venit și replica

Printre altele, Ecaterina Andronescu a spus că nu susține ideea introducerii examenului de admitere la liceu, considerând că acestea nu și-ar avea rostul, atât timp cât Evaluarea Națională s-a dovedit eficientă.

Ministrul Ecaterina Andronescu a vorbit despre proiectul de digitalizare, proiect în care Buzăul este județ pilot, conform realitateadebuzau.net.

De asemenea, șefa învățământului românesc a precizat că principalul deziderat al sistemului de învățământ actual îl constituie creșterea calității educației în școlile buzoiene.

O altă linie directoare o reprezintă înființarea, la Buzău, a școlilor duale, după modelul celei de la Brașov.

Citeşte şi: Ecaterina Andronescu, anunț important despre viitorul învățământului românesc. Interviu exclusiv realitatea.net

La întâlnirea cu directorii au participat cele trei șefe ale învățământului buzoian, inspectorul școlar general Florina Stoian și adjunctele Nela Wamsiedel și Daniela Palcău, precum și senatoarea Liliana Sbârnea, secretarul Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport din Senatul României, conform realitateadebuzau.net.