MENIU

Bărbatul care și-a omorât mătușa într-o scară de bloc din București, ARESTAT - Procuror: „A incendiat victima cât timp era în viață”

Bărbatul care și-a omorât mătușa într-o scară de bloc din București, ARESTAT PREVENTIV - Procuror: „A incendiat victima cât timp aceasta încă era în viață”

Bărbatul din Sectorul 6 care a incendiat o femeie în scara blocului a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile pentru săvârșirea infracțiunii de violență în familie în modalitatea omorului calificat, săvârșit cu premeditare și prin cruzimi.

Judecătorii de la Tribunalul București au decis arestarea preventivă a principalului suspect în cazul crimei odioase din cartierul Giulești. Alexandru Ionuț Popa a fost internat la Spitalul Clinic de Psihiatrie „Alexandru Obregia” din București.

Procuror: „A incendiat victima cât timp aceasta încă era în viață”

„La data de 06.11.2023, în jurul orei 08.40, în timp ce se afla în apropierea intrării din spate într-un bloc din municipiul București, sector 6, pe fondul unui conflict preexistent, inculpatul a exercitat acte de violență asupra victimei, o femeie de 54 de ani, agresând-o prin lovirea cu picioarele la nivelul capului și corpului. În același context, inculpatul a stropit victima cu un lichid inflamabil, cel mai probabil benzină, după care a incendiat-o cu o brichetă. Alertate de martorii oculari, echipajele de urgență au sosit la fața locului și au constatat decesul victimei.

Trupul victimei a fost transportat la Institutul Național de Medicină Legală „Mina Minovici” pentru efectuarea autopsiei medico-legale.

Probele au relevat că inculpatul este membru de familie al victimei (nepot de frate) și a premeditat săvârșirea faptei, procurând 5 litri de benzină de la o stație de carburant, deplasându-se apoi la imobilul în care locuia victima și acționând în modul descris mai sus. Având în vedere că inculpatul a incendiat victima cât timp aceasta încă era în viață, procurorii au apreciat că omorul a fost săvârșit prin cruzimi”, conform unui comunicat transmis, marți, de Parchetul de pe lângă Tribunalul București.

Martorul cheie din dosarul crimei din Sectorul 6 a făcut prima declarație. Femeia povestește cum a încercat să o salveze pe președinta de bloc în momentul în care nepotul ei a stropit-o cu benzină și i-a dat foc, însă nu a reușit. În ultima clipă a fugit din calea focului și și-a salvat viața. Încă tremură la gândul că ar fi putut avea aceeași soartă ca femeia de 54 de ani.

„Dimineața m-am dus să fac curat. Președinta s-a dus la cutia de scrisori și eu atunci intram și zic: să le lăsați acolo, doamna Liliana, că le iau eu cu mătura. Când a intrat nepotul, a ieșit afară și când am ajuns a strigat ea: ajutor! M-am dus, el i-a dat capace la picioare. Când m-am dus era plina de sânge, a venit cu benzină, a aruncat pe ea, a aruncat și pe mine și el a zis: fugi! Eu am vrut să-l opresc, m-am băgat să-l împing, el m-a împins, când am văzut că sunt plină de benzină am fugit și când m-am intors... a bubuit, îmi tremură și acum picioarele. Cred că pe moștenire...”, a spus femeia.

Bărbatul care și-a ars mătușa de vie, în scara de bloc din Capitală, este fiul bodyguardului lui Gigi Becali. Detalii tulburătoare din anchetă

Criminalul care a bătut-o și apoi a incendiat-o pe femeia de 54 de ani din Sectorul 6 al Capitalei a fost reținut pentru 24 de ore. Potrivit unor surse, în fața anchetatorilor, bărbatul nu a vrut să facă nicio declarație, însă scandalul ar fi pornit din cauza unei moșteniri. Atacatorul ar fi chiar fiul fostului bodyguard al lui Gigi Becali. Scenele de groază au fost surprinde se camerele de supraveghere. Urmează imagini și informații cu un puternic impact emoțional! 

La scurt timp după atac, criminalul a fost prins de către polițiști. Potrivit unor surse, acesta nu a vrut să facă nicio declarație în fața anchetatorilor, însă întreg scandalul ar fi pornit de la o moștenire. Atacatorul ar fi chiar fiul bodyguardului lui Gigi Becali și nepotul victimei.

Femeie INCENDIATĂ, în București: filmul tragediei. Momentul în care victima a fost stropită cu benzină, surprins de camere. Ce a făcut agresorul înainte - FOTO

Filmul tragediei. Momentul în care victima a fost stropită cu benzină

Liliana Popa se afla în scara blocului în momentul în care a fost incendiată de bărbat. Nu mai puțin de 9 persoane au sunat la 112, medicii ajunși la fața locului nu au putut decât să constate decesul femeii.

Nepoata femeii incendiate a lăsat un mesaj sfâșietor

Imediat după aflarea veștii, nepoata Lilianei Popa a transmis un mesaj sfâșietor pe rețelele sociale. 

 „Suflețelul meu nu mai este ... Mor, mă doare inima. Nu cred că tu nu mai ești”, a scris nepoata femeii.

 

Mai multe articole despre:
femeie incendiata stropita benzina arestat nepot