MENIU

Atac sinucigaş la Curtea Supremă din Kabul

Cel putin 20 de persoane au murit şi 45 au fost rănite astăzi, înr-o explozie ce a avut loc în incinta Curţii Supreme din Kabul, anunţă BBC.

Se aşteaptă ca numărul victimelor să crească. Atentatul de astăzi a vizat parcarea complexului de clădiri şi se adaugă unui lung şir de atentate organizate de talibani şi alţi militanţi islamişti ce au avut loc în ultimele luni în Afganistan.

Explozia de la Curtea Supremă a survenit la doar câteva ore după ce talibanii au revendicat uciderea unui înalt oficial din provincia Farah.

Atentatorul sinucigaş de la Kabul pare să fi vizat angajaţii Curţii Supreme care se pregăteau să plece acasă. Acesta s-a apropiat şi şi-a detonat o vestă cu explozibil, conform declaraţiei purtătorului de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne din Kabul, Najib Danish.

Martorii au relatat că forţa exploziei a zguduit clădirile din jur, a spart ferestrele şi a aruncat sfărâmături pe străzile adiacente.

Preşedintele afgan, Ashraf Ghani, a catalogat atentatul drept „o crimă împotriva umanităţii şi un act de neiertat”. În ultimile luni, populaţia acestei ţări s-a confruntat cu o creştere a numărului de atentate, înregistrând un număr de 3.498 de victime până la finele lui 2016, cu 3 la sută mai mult faţă de anul precedent, conform unor statistici ale ONU.