Așa-ți îngrijești rinichii cel mai bine

Organ pereche, rinichii sunt considerați ca fiind centrul vitalității organismului uman. Orice dezechilibrul produs la nivelul lor îți va aduce starea de slăbiciune și de boală.Despre rinichi este cunoscut faptul că au o formă asemănătoare cu bobul de fasole, având o lungime de aproximativ 12 centimetri cu o lătime de 5-6 centimetri și o greutate de până în 200 de grame.

Aceștia sunt localizați în partea posterioară a toracelui deasupra șoldurilor. Altfel spus, rinichiul stând este situat sub splină și cel drept sub ficat.

Din păcate afecțiunile renale sunt  extrem de silențioase, fiind observabile doar atunci când ajung în stare avansată. Astfel că dacă vrei să te bucuri de o sănătate impecabilă, cea mai bună modalitate este prevenirea.

Ține cont și de faptul că sănătatea celorlatle organe depinde într-o mare măsură de sănătatea rinichilor, având în vedere faptul că aceștia se ocupă cu filtrarea sângelui, eliminarea deșeurilor, a medicamentelor. Joacă un rol important în menținerea unui echilibru sănătos al electroliților, reglând în același timp echilibrul acido-bazic și menținând pH-ul .

Reglează tensiunea arterială

 

Contribuie la producerea de globule roșii, reglează metabolismul și contribuie la absorbția corectă a calciului în organism.
Practic, la nivelul rinichilor se regăsește un hormon cunoscut sub numele de renină care este responsabil cu gestionarea lichidelor ajunse în organism, menținând un echilibru între ce rămâne sub formă de apă și ce se transformă în electroliți.

În felul acesta se poate explica de ce urina poate avea culori diferite, mai ales atunci când organismul tău reține apă, aceasta va fi mai concentrată.

Urina unui organism sănătos este diluată și deschisă la culoare.

Află mai multe despre îngrijirea corespunzătoare a rinichilor AICI

Alte subiecte pe Realitatea.netAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?