9 alimente care te pot ucide. Le consumi cel puţin o dată pe săptămână!

 
9 alimente care te pot ucide. Le consumi cel puţin o dată pe săptămână!
9 alimente care te pot ucide. Le consumi cel puţin o dată pe săptămână!

De multe ori, ambalajul este înşelător. Regula este valabilă şi în cazul alimentelor care, fie sub coaja rumenă, lucioasă, fie în pulpa dulce, hrănitoare, ascund toxine extrem de periculoase. Consumate în cantităţi mici, nu constituie un pericol pentru sănătate; în exces, însă, acestea sunt letale.

Care sunt alimentele otrăvitoare?

Cireşe, piersici, prune, caise: acizi cianogenici


Să înghiţi un sâmbure de cireaşă nu este o tragedie. Dacă-l mănânci, însă, spart, atunci lucrurile se complică. Pe lângă gustul amar şi imposibilitatea de a-i mesteca, sâmburii anumitor fructe – cireşe, piersici, prune, caise – conţin acizi cianogenici care, după ingestie, eliberează acidul cianhidric. Care este doza letală de sâmburi? 1-2 sâmburi au efect ireversibil.

Citeşte continuarea AICI.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Nicolae Popi
22 Jun 11:05
Total ne adevarat.Informatie falsa,insuficient cercetata si alarmanta gratuit.Am mincat 5-6 simburi de cires,dupa ce i-am spart, si am faut acest lucru de fiecare data cind am mincat cireuse,pentru ca dupa ce maninci simburii de direse,poti sa maninci orice cantitate de direse fara a-ti ''strica '' stomacul.Din totalul asa-ziselor ''cercetari'',MAI MULT DE 55% nu sunt efectuate/datele sunt puse aiurea,30% au datele falsificate si abia 10% sunt efectuate constiincios si de buna credinta.Speriati oamenii cu minciuni!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?