Zi decisivă la Chișinău. Decizia finală în cazul invalidării victoriei lui Andrei Năstase

 
Andrei Năstase
Andrei Năstase

Curtea Supremă de Justiţie din Republica Moldova judecă luni contestaţia lui Andei Năstase, care a câştigat alegerile pentru Primăria Chişinău, numai pentru a-și vedea mandatul invalidat prin deciziile Judecătoriei Chişinău şi Curţii de Apel, care au invalidat scrutinul din 3 iunie.Luni, 25 iunie, trei magistrați de la Curtea Supremă de Justiție (CSJ) iau decizia finală în dosarul alegerilor locale noi. CSJ este ultima instanță națională care se pronunță în privința validării sau invalidării mandatului de primar al liderului PPDA, Andrei Năstase, notează ZDG.md.

Dosarul validării alegerilor locale din 20 mai și 3 iunie 2018 a ajuns la instanța supremă după ce, pe rând, Judecătoria Chișinău și Curtea de Apel Chișinău au refuzat validarea mandatului de primar al lui Andrei Năstase pe motiv că acesta ar fi făcut agitație electorală în ziua alegerilor, îndemnând oamenii să iasă la vot, prin intermediul mesajelor video publicate pe rețele de socializare.

Deciziile Judecătoriei Chișinău și Curții de Apel Chișinău, din 19 iunie și, respectiv, 21 iunie, au scos oamenii în stradă. Acțiuni de protest au avut loc pe parcursul săptămânii trecute, iar duminică, 24 iunie, mii de oameni au protestat în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) și în fața Parlamentului.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?