Vosganian despre Barna:"Declarații de-a dreptul periculoase, dacă nu chiar demente"

 

Vicepreședintele ALDE Varujan Vosganian scrie, pe Facebook, că declarația liderului USR Dan Barna privind judecătorii CCR, caracterizați drept „vârful de lance al penalilor" după invalidarea proiectelor de revizuire a Constituției, este "periculoasă, dacă nu chiar dementă.

"Felul în care este sprijinită ascensiunea politică a unor personaje fanatizate precum Dan Barna, arată că n-am învățat nimic din lecțiile amare ale secolului XX.

Dan Barna, președinte USR și candidat la Președinția României, face numeroase declarații iresponsabile. El are impresia, greșită și periculoasă, că numărul de voturi obținute poate ține loc de rațiune și că, în general, poate justifica orice nesăbuință.

Iată ce declară Dan Barna după decizia Curții Constituționale privind neconstituționalitatea revizuirii Constituției pe chestiunea amnistiei și grațierii: „„Actualii judecători ai Curții Constituționale au dovedit din păcate, încă o dată, prin decizia de astăzi, că sunt vârful de lance al penalilor din politica românească”.

Spusele de mai sus ar fi doar hilare, dacă nu ar veni din partea celui pe care unii analiști, precum Bogdan Chirieac, îl socotesc o mare speranță, o revelație a politicii românești. De aceea trebuie să socotim această declarație de-a dreptul periculoasă, dacă nu chiar dementă.

După cum știm, decizia CCR a fost luată în unanimitate: 8-0. Nu cunoaștem motivul pentru care Simina Tănăsescu, cel de-al nouălea judecător, proaspăt numit de Klaus Iohannis, a lipsit, deși absența sa de la un vot atât de important e cel puțin ciudată.

Printre cei care au votat s-a numărat, însă, Daniel Morar, fost șef al Direcției Naționale Anticorupție între anii 2005 – 2012. Să fie Daniel Morar vârf de lance al penalilor? El, care a fost ani de zile eroul luptei anticorupție?!? Păi atunci ce să mai zicem de Codruța Kovesi,procuror general în acea perioadă, a cărei mână dreaptă a fost Daniel Morar și care, chiar și atunci când mandatul i-a expirat la DNA, i l-a prelungit? Atunci Kovesi e mama penalilor! Adică, după bezna minții lui Barna, DNA a fost condus de un vârf de lance al penalilor, în strânsă colaborare, desigur, cu procurorul general, al cărui adjunct era șeful DNA și care i-a și urmat în funcție!

Hai să mai alegem un nume: Livia Stanciu. Alt vârf de lance al penalilor, după opinia lui Dan Barna. Livia Stanciu a fost, între 2009 și 2016 președinta Înaltei Curți de Casație și Justiție. Cu alte cuvinte, instanța supremă în ierarhiile judecătorești a fost ocupată timp de șapte ani de un reprezentant al intereselor penalilor!

Încă un nume: Mona Pivniceru. Judecător la Înalta Curte, membru în Consiliul Superior al Magistraturii, ministru al Justiției. Alt vârf de lance al penalilor!

Așadar, potrivit declarației demente a lui Barna, șefia DNA, șefia Inaltei Curți, Ministerul Justiției sau CSM au fost, în ultimul deceniu și jumătate, o cloacă infracțională, un grup criminal organizat, în care șefii nu făceau altceva decât să fie vârfuri de lance ale penalilor. Și același Barna ne spune că trebuie să avem încredere în Justiție!

Domnule Bogdan Chirieac, care acordați prima șansă ca viitor președinte al României acestui personaj, doamnelor și domnilor care ați votat plini de însuflețire Uniunea Salvați România, vă invidiez că sunteți atât de mândri de asemenea declarații halucinante, care nu dovedesc decât îngustime și fanatism. Personal, cred că avem nevoie de o Uniune care să Salveze România de Uniunea Salvați România", scrie Varujan Vosganian pe Facebook.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Diaspora
20 Jul 19:36
Doino, comunismul a fost eradicat in Romania nu mai fi nostalgica, nu se mai intoarce. Nu ai luptat la Revolutie pentru democratie? Iat-o, obisnuieste-te cu ea, egalitate, pensii, salarii si concedii pentru toti n-ai sa mai vezi ca pe timpul lui Ceausescu.
Răspunde
0 0
cristian radu
20 Jul 16:37
Am a curiozitate ... cum se face ca în partidulețul alde sunt adumati o parte din c....nari....politicia.
Răspunde
0 0
Alexandru
20 Jul 12:44
Ftte n gura de miruit! Ai uitat când te smiorcaiai in plen ca să scapi de pușcărie? Ce a facut bun CCR ul până acum, manca-ne-ai baloanele?
Răspunde
0 0
Doina
20 Jul 12:35
Mai este o tara in Europa in care a fost modificata legislatia astfel incat sa sprijine coruptia? Si daca Curtea Constitutionala este de acord cu aceste modificari, la ce concluzie ajungem?
Oricum in Romania s-a format o clasa echivalenta cu nobilimea din evul mediu, imbogatita in urma coruptiei sau a salariilor privilegiate de la stat( stat de pomana) sau/si a pensiilor speciale . Pricipiul egalitatii in drepturi din Constitutie mai este respectat ? Cu ce este mai special un individ sa primeasca o pensie speciala pentru care nu a contribuit? Unde a fost Curtea Constitutionala cand a fost adoptata o astfel de legislatie care incalaca principile Constitutiei?
Răspunde
0 0
Constantin Gadea
20 Jul 12:14
Demult, stiam de Vosganian ca scrie poezii, ca e-n randul lumii, dar de cand a fost uns cu mir in Parlament, sa nu il ia DNA-ul, e pur si simplu de rasul lumii. S-a cam tampit.
Răspunde
0 0
Americanul
20 Jul 12:12
Extremistii nu mai au valoate in UE. Ce incearca Barna , este cam de teapa legionarilor cu aripa violenta in state latenta. Sunt monitorizati de la Berlin direct nu va faceti griji prea mari.
Răspunde
0 0
cetateanul
20 Jul 11:31
Turcii au avut dreptate.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?