Viorica Dăncilă vrea un ”pact pentru bunăstarea românilor”! Ce le propune partidelor

 

Premierul Viorica Dăncilă a scris pe Facebook un mesaj pentru partidele politice. Șefa Guvernului vrea un pact pentru bunăstarea românilor, după cum l-a numit.

Viorica Dăncilă a scris, vineri, pe Facebook, faptul că își dorește ca oamenii să primească o minimă asigurare scrisă din partea întregii clase politice că nu li se vor tăia salariile și pensiile, așa cum s-a făcut în guvernarea 2010-2012.

”Am văzut cu toții în ultima perioadă nenumărate propuneri de pacte și acorduri. Partidele și candidații vorbesc între ei despre cum să joace jocul politic, se ceartă, negociază și eșuează lamentabil în fața românilor. Pentru că niciuna din aceste inițiative nu are impact și finalitate pentru oameni. Niciuna nu a fost gândită în interesul românilor, niciun astfel de acord nu s-a concretizat într-o măsură menită să facă bine societății, să aducă o creștere a nivelului de trai ori vreo formă de progres în viața de zi cu zi.

Eu astăzi propun, în fața dumneavoastră, singurul pact pentru cetățeni, singura înțelegere pe care merită să o facă forțele politice din România: aceea a bunăstării românilor. Pentru că astăzi România are a doua cea mai mare creștere economică din Europa. Salariile și pensiile au crescut cu un ritm fără precedent. A crescut salariul minim pe economie, au crescut salariile medicilor și ale profesorilor, precum și salariile din construcții. La 1 septembrie punctul de pensie a crescut cu 15% și a crescut pensia minimă garantată.

Având în vedere istoricul și practica guvernelor de dreapta de a tăia veniturile românilor și ținând cont de afirmațiile din ce în ce mai dese ale unor lideri politici care anunță că vor impune din nou măsuri de austeritate și regres social, propun partidelor parlamentare semnarea Pactului național pentru bunăstarea românilor, care trebuie să fie garanția politică a continuării creșterii nivelului de trai al românilor în perioada următoare.

Vreau ca oamenii să primească o minimă asigurare scrisă din partea întregii clase politice că nu li se vor tăia salariile și pensiile, așa cum s-a făcut în guvernarea 2010-2012.

Sunt prima care semnează acest pact, având credința că România trebuie să-și onoreze obligația de bază către cetățeni, aceea de a le asigura bunăstarea și un trai decent.

Îmi asum în fața dumneavoastră acest lucru și aștept de la toți cei care vin și cer voturi să dea dovadă de același curaj al asumării, astfel încât, oricine ar ajunge la guvernare, măsurile de sprijin să fie continuate iar românii să nu mai fie niciodată sacrificați”, acesta este mesajul premierului Viorica Dăncilă.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Ciuma Rosieee !
14 Sep 06:18
Unica solutie, eliminarea tututror emanatilor din '89 din politica !!! beshede sau pnl sau altii mai mici sau mai mari sint aceleasi loaze corupte si incompetente ! E o pierdere de vreme sa mai speri ceva de la niste borfasi rupti complet de realitate si realism !!!
Răspunde
0 0
Diaspora
14 Sep 00:59
Trebuie sa fi dus cu boii ca sa crezi si sa spui ca Basescu si Boc sunt artizanii bunastarii... Numai cand au taiat salariile bugetarilor si au bagat toata suma s-o toace Udrea la Dezvoltare trebuiau bagati la bulau.
Răspunde
0 0
mihai
13 Sep 22:05
Actuala bunăstare, nu vi se datorează. I se datorează lui Basescu si Boc.
Voi, cu iliescu ați lăsat România în paragină. Mizerie, somaj, familii destrămate, copii strazii.
Nimic din ce există azi nu este contribuția voastră. Voi ați știut doar să luați.
Răspunde
0 0
mihai
13 Sep 21:31
Primul pas pentru bunastarea romanilor este sa iti dai demisia. Iar, restui abonatilor la bugetul de stat sa isi gaseasca un loc de munca, prin care sa fie utili soccietatii..
Răspunde
0 0
Beti
13 Sep 19:37
Corect! Te ștergi la fund cu PDL din 2010-2012.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?