Un judecător îi pune piedică lui Trump: se opune interzicerii azilului pentru imigranţi

 

Un judecător districtual din SUA a dat luni o nouă lovitură eforturilor administraţiei lui Donald Trump de a interzice azilul pentru imigranţi.

Judecătorul Jon Tigar din San Francisco a blocat prin decizia făcută publică luni o măsură anunţată la 15 iulie de administraţia lui Trump prin care se cere ca majoritatea imigranţilor ce solicită azil în Statele Unite să ceară mai întâi azil într-o ţară terţă prin care au trecut în drumul lor spre SUA, conform Agerpres.

Imediat după aceea Tigar a emis o primă decizie prin care a blocat aplicarea acestei măsuri la nivel federal, dar Curtea de apel a SUA din Circuitul 9 din SUA - care acoperă între altele statele California şi Arizona, limitrofe Mexicului - a intervenit stabilind că decizia lui Tigar urmează să se aplice doar acestor două state şi i-a retrimis cazul judecătorului din San Francisco.

Luni, acesta a revenit insistând că hotărârea sa trebuie să se aplice la întreaga frontieră, până când justiţia federală se va pronunţa cu privire la legalitatea deciziei iniţiale a administraţiei.

Aceasta se înscrie în politica antiimigraţie a preşedintelui Trump, element central al campaniei sale electorale din 2016 şi un subiect major în perspectiva alegerilor prezidenţiale de anul viitor.

Unul din principalele obiective urmărite de Trump este de a reduce numărul solicitărilor de azil, mai ales din partea migranţilor din America Centrală care au trecut, în număr mare, graniţa dintre Mexic şi SUA în ultimii ani.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?