Studenții protestează! ”Gratuitatea la CFR a fost doar un cadou electoral nefast”

 

Intenția Ministrului Finanţelor - Eugen Teodorovici de a limita numărul de călătorii gratuite cu trenul, dar şi acordarea gratuităţilor în funcţie de criterii precum vârsta sau performanţele şcolare nemulțumește persoanele vizate, astfel încât, studenții se pregătesc de protest.

”Studenții nu sunt de acord cu eliminarea/restrângerea gratuității pe CFR de către același partid, care în primul rând le-a și acordat-o, demonstrând prin aceasta că a fost doar un cadou electoral nefast”, se arată într-un eveniment promovat pe Facebook.

Unul dintre organizatori, Vlad Chelu, spune că va încerca, alături de Liviu Petrina, președinte executiv al PCG, să finalizeze demersurile pentru organizarea protestului.

Manifestarea va avea loc în ziua de duminică, 21 iulie, între orele 18.00-20.00, în Piața Universității, la fântâna de la Arhitectură. Conform organizatorilor, protestul este autorizat.

Studenții consideră că gratuitatea la transportul feroviar intern acordată studenților înmatriculați la o formă de învățământ cu frecvență la instituțiile de învățământ superior acreditate a reprezentat una dintre cele mai bune inițiative puse în aplicare care au facilitat incluziunea socială a studenților.

Implementarea acestei prevederi a avut un impact benefic asupra studenților proveniți din medii defavorizate din punct de vedere socio-economic, încurajându-se astfel echitatea din domeniul învățământului.

De asemenea, s-au observat rezultate însemnate asupra programelor și proiectelor ce încurajează schimburile de experiență, creșterea numărului de studenți participanți la congrese, întreceri sportive și activități culturale care se desfășoară în orașe diferite și necesită deplasarea cu transportul feroviar a studenților.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Alina
19 Jul 10:32
Studentii ar trebui sa fie constienti, ca Romania nu este o tara care le poate oferi gratuit nelimitat la tren. Ptr ca CFR-ul nu are trenuri! Are cateva vagoane vechi, insuficiente, supra aglomerate, si din cauza nelimitarii calatoriilor studentilor, oamenii batrani si bolnavi nu mai au locuri in tren sa mearga la doctori la un spital mai de doamne ajuta, ca in multe orase din provincie mori cu zile! Asa ca bine le mai sta studentilor tolaniti pe locuri nelimitate in tren, jucandu se la telefoanele lor umile care au costat 5000 lei , iar oamenilor care nu se plimba de placere cu trenul, ci ca au o problema de rezolvat, nu le ramane decat sa stea in picioare, timp de 6-8-10 ore. Doar asa ca sa respectam studentii! Ei pornesc la drum in viata cersind o gratuitate nelimitata! HALAL INCEPUT! f promitator. Eu zic ca o singura calatorie pe luna si doar catre domiciliu ar fi arhi suficient!!! SA VA FIE RUSINE !
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?