În Polonia, cel puţin 20 de oameni au murit din cauza frigului. Autorităţile au deschis adăposturi unde împart celor nevoiaşi mâncare caldă şi pături.
Iarna a făcut două victime şi în sud-estul Austriei. Autorităţile au sfătuit cetăţenii să evite călătoriile.
Un om a murit din cauza frigului şi în Germania. Iar poleiul a provocat zeci de accidente rutiere. Aeroportul din Dusseldorf a fost închis din cauza ninsorii, iar zborurile pe aeroportul din Frankfurt au avut întârzieri.
Cursele Eurostar care leagă Franţa şi Marea Britanie au fost suspendate, după ce duminică 2.000 de oameni au rămas blocaţi în Eurotunel. Printre aceştia se afla şi top modelul Claudia Schiffer. Zeci de zboruri de pe aeroportul Heathrow au fost anulate, iar aeroportul din Manchester şi-a suspendat activitatea.
Nordul şi vestul Franţei se afla sub incidenţa codului portocaliu de viscol. Meteorologii au avertizat că în unele zone ninsorile vor fi însoţite de rafale de vânt ce pot atinge 90 de kilometri pe oră. Trenurile de mare viteză circulă cu viteză redusă.
Aeroporturile din Bruxelles şi cel din Liege au fost complet blocate din cauza ninsorii abundente. Transportul în comun din sudul ţării şi-a întrerupt activitatea din cauza drumurilor impracticabile.
Elveţia a înregistrat temperaturi negative record pentru luna decembrie, peste minus 34 de grade. Ninsoarea şi gheaţa a perturbat atât traficul rutier cât şi pe cel feroviar în mai multe cantoane.
Nămeţi de peste un metru şi în Letonia. În mai multe localităţi din această ţară, singurele mijloace de transport care au putut circula pe străzi au fost utilajele de deszăpezire.
Ninsorile dau de furcă şi americanilor. Stratul de zăpadă a atins în unele regiuni din estul Statelor Unite un metru. Cinci oameni au murit îngheţaţi. Câteva sute şi-au petrecut noaptea în adăposturile temporare puse la dispoziţie de Garda Naţională. Virginia, Kentucky, Washington şi Philadelphia au declarat stare de urgenţă. Stratul de omăt a depăşit 70 de centimetri în zona capitalei americane.