Coronavirus - România: 68046 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Vânzările de antidepresive au crescut, la Sibiu, cu 30%

Thursday, 02 April 2009, 06:01 Sursă: Realitatea TV

Pierderea locului de muncă, imposibilitatea de a-şi mai plăti creditele şi banii din ce în ce mai puţini, le dau sibienilor tot mai multe bătăi de cap. Îngrijorarea se transformă adesea în adevărate stări de panică, insomnii sau chiar depresii. Pentru a depăşi aceste stări, oamenii apelează tot mai des la antidepresive.

"În ultima vreme a crescut consumul de antidepresive, anxiolitice, sedative, se consumă destul de mult distonocalm, extraveral. Au efect calmant, de linistire, le dă o stare de bine", a declarat farmacista Aurelia Bâţă.

"În cazul în care sunt la începutul bolii sau sunt cazuri mai uşore, le prescriu o reţetă cu calmante şi anxiolitice, în celelate cazuri, îi trimit la medicul specialist, la medic psihiatru", a spus medicul de familie, Rose Marie Ionescu-Liehn.

Psihologii au susţinut că există metode mai bune pentru depăşirea depresiei. "Oamenii au nevoie să înveţe că pot face faţă depresiei şi în alte moduri, de exemplu, să se implice în activităţi care le fac plăcere, cum ar fi plimbările în aer liber, comunicarea cu prietenii, relaţionarea socială", a completat psihologul Aniela Minu.

Reţeta nu funcţionează însă pentru toţi. În ultima perioadă numărul pacienţilor depresivi, internaţi în spitalul de psihiatrie din Sibiu a crescut cu 20% faţă de anul trecut.


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri