Coronavirus - România: 500273 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Românii din Diaspora dau de pământ cu Legea votului prin corespondență

Tuesday, 16 August 2016, 08:28 Sursă: REALITATEA.NET

Preşedintele Federaţiei asociaţiilor de români din Europa - FADERE, Daniel Tecu, a afirmat, luni, la Universitata de Vară de la Izvoru Mureşului, că numărul problemelor românilor care trăiesc în afara frontierelor ţării a crescut faţă de anul trecut.

”Tot ce pot spune este că, de anul trecut până azi, avem o lege a votului de modificare a legii electorale proastă care face în aşa fel încât foarte mulţi români să nu poată vota. Drept urmare, Guvernul actual trebuie să caute soluţii să schimbe ceea ce Parlamentul României a făcut prost şi, cu iertare, preşedintele României a promulgat-o, că nu cred că poţi să promulgi o lege fără să o citeşti, fără să o vezi exact”, a declarat Daniel Tecu. 

El a mai spus că taxele consulare ”nu au scăzut cu niciun cent” şi în continuare buletinele nu se pot elibera în consulate, dovadă fiind cozile interminabile, formate din 1.500 - 2.000 de persoane, români din străinătate care au venit în ţară să petreacă vacanţa împreună cu familiile şi care sunt obligaţi să aştepte chiar şi 3 - 4 zile în secţiile de eliberare a documenelor de identitate şi paşapoartelor, ”în loc să se facă o carte de identitate în câteva ore, cum se întâmplă în orice stat european”.

”Adică, nu pot să înţeleg, ne întâlnim aici (la Universitatea de Vară de la Izvoru Mureşului – n.r.), stăm de vorbă, punem problemele pe masă, le trimitem autorităţilor, trece un an şi după un an, dacă e să facem un rezumat, avem mai multe proleme decât aveam anul trecut. I-am trimis preşedintelui Iohannis o listă cu 10 probleme, eu vă spun că nu mai sunt 10, nu sunt nici 9, sunt 12 probleme. Adică, are sens întâlnirea asta? Unde este greşeala? La noi, că nu punem bine problema, nu sunt reale problemele sau la Administraţia României, la statul român, că nu se ţine cont de problemele noastre?” a mai spus preşedintele FADERE.


Citeste totul despre:


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ