Reacția lui Victor Ponta pe tema moțiunii de cenzură

Monday, 20 January 2020, 21:12 Sursă: Realitatea.NET

Întrebat dacă parlamentarii Pro România vor semna moţiunea de cenzură anunţată de liderii PSD, Ponta a răspuns negativ, informează agerpres.ro.

"Nu. Noi nu avem voie, că avem doar 25 de parlamentari. Dar, dacă face PSD moţiune de cenzură, legată de probleme sociale sau economice, de exemplu faptul că nu se aplică o creştere de alocaţie, dacă e vorba de chestiuni de lipsa de măsuri pentru dezvoltarea economiei, pentru că suntem într-o scădere, nu suntem în recesiune tehnică, dar suntem în scădere economică, votăm, orice moţiune de cenzură care are ca obiect măsuri economice sau sociale", a declarat Ponta.

"În cazul de faţă e o bătălie între PSD şi UDMR pe de-o parte, apropo de chestia cu un tur, cu două tururi, e o chestie strict politică, n-are legătură cu interesul public, degeaba se prezintă ca interesul public. Interesul public al cetăţenilor este să aibă un primar onest şi bun, dintr-un tur, din două, din şapte, din nouă, calculele astea strict politice... În 2011 PDL-ul a introdus alegerile într-un singur tur că le conveneau lor. PSD era contra. Acum PSD se ţine de chestia asta că le convine lor. E o chestie strict politică pentru care nu merită să faci moţiune. Pe chestiuni economice şi sociale, da, vom vota", a mai spus Ponta.


Citeste totul despre:


Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ