Prefecții demiși îl cheamă pe Orban în instanță

Monday, 13 January 2020, 23:29 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Realitatea.NET

Mai mulți prefecți sunt deciși să se adreseze instanței, după ce premierul Ludovic Orban i-a demis, aceștia invocând faptul că noii prefecți nu îndeplinesc condițiile legale pentru a deține această funcție.

 

Printre foștii prefecți care au semnat petiția se numără şi Nicolae Drăghia, fost reprezentant al Guvernului în județul Mehedinți. Acesta a declarat, pentru Mediafax, că a semnat plângerea prealabilă care i-a fost trimisă premierului Orban la finalul săptămânii trecute. Nicolae Drăghia spune că grupul foştilor prefecţi nu contestă deciziile de înlocuire din funcţie, ci hotărârile prin care au fost numiți 31 de noi prefecți și subprefecți. Potrivit acestuia, mulţi dintre aceștia nu îndeplinesc condiţiile legale pentru a ocupa aceste funcţii.

”Noi am vrut să tragem un semnal de alarmă asupra nelegalităţii acestor hotărâri, nu în raport cu noi. Noi suntem doar persoane interesate şi încercăm să respectăm legea. Numirile lor au fost ilegale din punct de vedere al deţinerii calităţii de cursant pentru această funcţie, unii dintre ei. Alţii sunt la cabinete parlamentare şi nu puteau să fie ca funcţie publică, etc. Nu am făcut această plângere prealabilă pentru noi, ca persoane publice sau foşti prefecţi. Hotărârile prin care am fost noi înlocuiţi, asta este o altă problemă şi asta ne-o rezolvăm noi, personal", a declarat, pentru Mediafax, Nicolae Drăghia, fostul prefect al judeţului Mehedinţi.

Acesta spune că singurul lucru pe care-l aşteaptă de la premier este „să pună în legalitate aceste hotărâri". În caz contrar, va fi deschisă o acţiune pe rolul Curţii de Apel Bucureşti. Fostul prefect de Mehedinţi spune că el nu a contestat decizia de numire a succesorului său pentru că nu este cazul, dar îşi va cere în instanţă funcţia care i-a fost luată.

”Eu, de exemplu, sunt înalt funcţionar public şi poate singurul şi cel mai vechi din această zonă. Şi după activităţi excepţionale, vine această....de fapt, eu am mai câştigat o rundă de bătălii şi în guvernul Cioloş, cu o schimbare ilegală cu aceleaşi personaje, dar mă rog... În plângerea prealabilă nu este inclus şi Mehedinţiul. Aici nu este cazul", a mai spus Nicolae Drăghia.

Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-01-14 07:18:18
Robert

Ce sa-i ia lh' amaratu' asta? Boii de la carutza? Dopu' de la sticla?

2020-01-14 10:53:04
Tupeu de borfasi !!! Inalt functionar public !?????

Prapaditul asta de mamaligar chiar crede ca parazitismul bugetului de stat trebuie denumit pompos !!!? Ce a facut pentru salariul luat !? E aceiadi cloaca si infectie cirupta de peste tot prin tara ... in realitate ar fi trebuit sa le fie refuzata pensia pentru incompetenta, rea-vointa, dezinteres, interese si activitati personale sau de grup ...

Alte articole din: Ultimele Stiri