Coronavirus - România: 440344 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Anunțul președintelui. Ce se întâmplă cu economia: „Vom evita recesiunea tehnică”

Friday, 13 November 2020, 09:22 Sursă: realitatea.net

„În comparație cu trimestrul doi din 2020, în trimestrul trei am înregistrat creștere economică, ceea ce ne arată că măsurile economice au fost juste și evităm recesiunea tehnică. Pentru a veni cu noi măsuri și pentru a da impulsul necesar economiei, este nevoie de bani pentru o redresare solidă. Azi am avut o discuție cu premierul și miniștrii pentru a găsi o formă bună pentru „Planul Național de Redresare și Reziliență”. Avem la dispoziție peste 39 de miliarde de euro pentru finanțarea programului, sume ce provin de la Uniunea Europeană”, a spus președintele.

Șeful statului a declarat că planul este aproape de finalizare și că va fi făcut public săptămâna viitoare, după care va fi supus unei dezbateri publice, pentru ca mai apoi varianta finală să fie trimisă pentru aprobare la Uniunea Europeană.

„Planul este foarte aproape de finalizare, este o măsură forate largă, care se referă la reforme și la multe sectoare ale economiei care trebuie redersate și modernizare. Vom prezenta planul săptămâna viitoare, urmând să avem o dezbatere publică pentru a avea toate opiniile, după care îl prezentăm la UE. Vrem să readucem economia pe plus și a avem creștere economică în 2021. Ne dorim să creștem economic, nu doar să ieșim din criză”, conchide președintele Iohannis.

La ședința cu șeful statului au participa premierul Ludovic Orban, ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, și ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș.

Planul de relansare economică a mai fost discutat, și în trecut, cu miniștrii Finanțelor, Economiei și Fondurilor europene. 

 


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ